Κύριο άρθροΟικονομία

Χάρτη της αγοράς στην αγγλική γλώσσα εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε έναν χάρτη για την αγορά της Καβάλας στην αγγλική γλώσσα για τη διευκόλυνση των τουριστών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης  δήλωσε αρχικά πως έγινε ένα βήμα, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «όπως είχαμε προαναγγείλει θα προχωρούσαμε σε ένα έντυπο το οποίο θα ονομάζαμε και χάρτη της αγοράς. Κάπως έτσι έγινε. φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο και έξυπνο έντυπο το οποίο έχει μοιραστεί πλέον σε όλα τα τουριστικά σημεία της πόλης μας, αλλά και του νομού γενικότερα, το οποίο μιλάει και για την αγορά της πόλης. Υπάρχει ένα μήνυμα το οποίο είναι καλοσώρισμα για τους τουρίστες. Υπάρχει η εικόνα το πού υπάρχουν τα μουσεία και γενικότερα η αγορά, ένας χάρτης για το πού μπορεί να κινηθεί ένας επισκέπτης που έρχεται στην πόλη μας. Ως ξεκίνημα νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ καλό, μπορούμε να το βελτιώσουμε την επόμενη χρονιά που θα έχουμε και το χρόνο μπροστά μας. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές ήταν στις αρχές Ιουνίου οπότε εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι για να τρέξουμε κάποια πράγματα σε οργανωτικό επίπεδο ήταν κομμάτι δύσκολο. Και πάλι μπορέσαμε να το υλοποιήσουμε γιατί υπήρξε μια άριστη συνεργασία και μεταξύ των μελών της διοίκησης, αλλά βέβαια και με τη βοήθεια της «Δημωφέλεια» η οποία με το πρώτο άκουσμα για το συγκεκριμένο έντυπο βοήθησε οικονομικά το εγχείρημα αυτό. Όταν φτιάχνεται ένας χάρτης για να δοθεί στους τουρίστες νομίζω ότι η αγγλική είναι η πρώτη γλώσσα που πρέπει να γραφτεί. Από κει και μετά γνωρίζουμε ότι στην πόλη μας η επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια είναι από Βαλκάνιους τουρίστες, από Βούλγαρους, Ρουμάνους, Τούρκους και τώρα υπάρχουν και Σέρβοι, αν θα έπρεπε δηλαδή να μπει σε δεύτερη ή σε τρίτη γλώσσα θα έπρεπε να είναι κάποιας βαλκανικής χώρας. Από κει και μετά νομίζω ότι από μια ηλικία και μετά όλοι γνωρίζουν να μιλάνε αγγλικά και να διαβάζουν».

ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο κ. Λεμονίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγοραστική κίνηση των εμπορικών καταστημάτων τώρα την περίοδο των εκπτώσεων, επισημαίνοντας ότι «το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου η κίνηση κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και λέμε ικανοποιητικά γιατί ζήσαμε έναν Ιούνιο ο οποίος ήταν ένας μήνας με πολύ χαμηλούς τζίρους, οπότε είδαμε μετά τους τζίρους λίγο να ανεβαίνουν και σίγουρα νιώσαμε λίγο καλύτερα. Από κει και μετά ταμείο θα γίνει στο τέλος Αυγούστου, από την άποψη ότι η περίοδος των εκπτώσεων είναι γύρω στις 45 μέρες, οπότε θα δούμε στο τέλος Αυγούστου τι ταμείο κάναμε, τι μπορέσαμε να πουλήσουμε και τέλος πάντων τότε θα έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το πώς πήγε η περίοδος των εκπτώσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *