«Φρέσκο αίμα και νέες ιδέες για το Δήμο Καβάλας, μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας  Ηλίας Καλανταρίδης

Στα σκαριά είναι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και για τον Δήμο Καβάλας καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες και ήδη άρχισαν να προσέρχονται στον Δήμο Καβάλας άτομα που προσλήφθηκαν.  Περίπου 230 άτομα   έχουν επιλεγεί για τον Δήμο Καβάλας όπως επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλανταρίδη «Είναι πράγματι ένα πρόγραμμα όπου τη Παρασκευή αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες άρα όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι οριστικοί επιτυχόντες, μετά μάλιστα και την περίοδο των επανελέγχων και των ενστάσεων.

Σε πέντε ημέρες τώρα οφείλει ο ΟΑΕΔ να αρχίσει να στέλνει τους επιτυχόντες στις υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί. Ήδη άρχισαν να προσέρχονται στο Δήμο Καβάλας, άτομα που πήραν το σχετικό έγγραφο από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι εν συνεχεία θα καταθέσουν και όλα τα δικαιολογητικά για να προχωρήσουν την εργασία τους.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας είναι 230 άτομα, 8μηνης διάρκειας μάλιστα με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται και για το Δήμο και για τους επιτυχόντες. Θα μοιρασθούν  μάλιστα σε όλες τις θέσεις και τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, όπως ακριβώς είναι ορισθεί κατά την προετοιμασία του προγράμματος.

Ο Δήμος Καβάλας δηλαδή είχε καταχωρήσει ηλεκτρονικά τι άτομα θέλει, σε ποια υπηρεσία και σε ποια θέση. Άρα αυτά τα άτομα γνωρίζουν αν θα είναι στην Υπηρεσία Πρασίνου, στην Καθαριότητα, στην Οικονομική ή στην Τεχνική Υπηρεσία. Οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές και αυτή την φορά υπάρχει πραγματικά μια προσέγγιση. Ξεκινάμε από γενικών καθηκόντων και πάμε και σε πτυχιούχους ΑΕΙ, επιστήμονες δηλαδή που θα πάνε στην Τεχνική Υπηρεσία. Πρόκειται για μια εξέλιξη για όσους είναι νέοι, χωρίς εμπειρία. Γιατί πολύ καλές οι σπουδές, παίρνεις εφόδια αλλά αν δεν ξέρεις τη δουλειά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα».

ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο Δήμος Καβάλας δεν εμπλέκεται στην επιλογή. «Φέρνουν το χαρτί από τον ΟΑΕΔ, φέρνουν και τα έγγραφα τους ώστε να δούμε και εμείς αν όλα είναι εντάξει και τότε υπογράφεται η σύμβαση εργασίας ως πρέπει» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το θέμα της μονιμοποίησης των εργατών ο ίδιος απαντά «Το θέμα έχει εισαχθεί προς συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο,  όχι στο κλιμάκιο αλλά στο τμήμα και αυτό σημαίνει πως αν βγει κάποια απόφαση από εκεί θα δείξει που θα πάει όλη αυτή η υπόθεση.  Θέλουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να δούμε και εμείς που θα πάμε. Μέχρι τώρα οι απαντήσεις των κλιμακίων ήταν αρνητικές. Τώρα το τμήμα που είναι και ανώτερο θα δώσει μια  μάλλον οριστική απάντηση.

Τα κλιμάκια ήταν αρνητικά και αυτό δείχνει το κλίμα λιγάκι».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναφορικά με αίτημα της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου  για το τι δαπανήθηκε για τους πρόσφυγες, ο ίδιος σχολίασε ότι «Όπως ενημέρωσα και το Δ.Σ. πριν δύο συνεδριάσεις είχα δώσει μια αναλυτική κατάσταση με το ποια ήταν τα έξοδα ανά προμηθευτή, ώστε να φανεί ποιες ήταν οι δαπάνες που έκανε ο Δήμος Καβάλας για το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό που ζητήθηκε τώρα είναι οι ποσότητες. Δηλαδή θέλουν να μάθουν πόσα νερά καταναλώθηκαν ή πόσα σάντουιτς. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο για να γίνει. Γιατί αν δει κανείς  τα έγγραφα που συνοδεύουν αυτή την υπόθεση είναι τόσα πολλά που δεν γίνεται κανείς να ψάξει αυτά τα αρχεία.

Από την άλλη υπάρχει πρόσβαση σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και αυτό είπα σε όλους. Τους πρότεινα εγώ ο ίδιος να τους πάω στο Γραφείο Προμηθειών που είναι υπεύθυνο για να ενημερωθούν και να δουν τι χρειάζεται Να βγάλω τιμολόγια φωτοτυπίες δεν είναι πρακτικό.  Η υπηρεσία είναι εδώ ας έρθει όποιος θέλει να ελέγξει ό,τι θέλει».

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι όλες οι υπηρεσίες  του Δήμου Καβάλας θα μεταφερθούν στο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ)  μια και εκεί οι εργασίες θα αλλάξουν την εικόνα του κτηρίου. «Θα έχουμε και ασανσέρ, όλοι θα έρχονται εκεί και όλες οι υπηρεσίες θα είναι συγκεντρωμένες σε ένα χώρο. Δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να πηγαίνει από το ένα κτήριο στο άλλο. Σύντομα θα αρχίσει το φτιάξιμο και θα δούμε πότε θα τελειώσει αυτό το κτήριο που θα δώσει πραγματικά ανάσα εξυπηρέτησης στο κοινό, στο δημότη» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.