Φεστιβάλ Cosmopolis και πάλι στην Καβάλα από 21 – 24 Ιουλίου

Παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα το πρόγραμμα του φεστιβάλ Cosmopolis που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» μετά από διάλειμμα ενός  έτους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 21-24 Ιουλίου με επίκεντρο την συνοικία της Παναγίας και συμμετέχουν 7 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, με τα χορευτικά τους, συνολικά 250 άτομα. Θα δοθούν 4 συναυλίες με 7 μουσικά σχήματα και θα υπάρξουν διάφορα δρώμενα, κινηματογράφος, παρουσίαση γεύσεων των χωρών που συμμετέχουν, παζάρι δρόμου  αλλά και  παιδικό Cosmopolis.

Η δήμαρχος κ. Τσανάκα σημείωσε ότι και φέτος αναμένεται να είναι  μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο φεστιβάλ που το χαρακτήρισε από τα καλύτερα στο είδος του. Η όλη διοργάνωση έχει προϋπολογισμό 220.000 ευρώ μαζί με τις χορηγίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Δήμαρχος στην συνέχεια δήλωσε  πως το COSMOPOLIS ήταν μια προεκλογική εξαγγελία της οποίας ο λόγος κρατήθηκε . Θα κρατήσουμε το επίπεδο που είχε πάντα και θα το ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο.

Οι αιτήσεις που έχουμε είναι από πάρα πολλές χώρες . Υποσχόμαστε ότι θα είναι ένα καταπληκτικό φεστιβάλ του κόσμου.

Η πρόεδρος της «Δημωφελεια»  κ.  Ιωσηφίδου από την πλευρά της είπε πως η «Δημωφέλεια»  είναι έτοιμη ακόμα και για το COSMOPOLIS του 2017 και πολλές άλλες εκδηλώσεις μέχρι και το 50%. Τέτοια καταπληκτική δουλειά έχει γίνει.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα . Ουσιαστικά είπε είναι το «Cosmopolis  Reunion» . Όμως αυτό είναι και αγχωτικό παράλληλα γιατί πρέπει να γίνει πολλή και μεγάλη δουλειά.

Είναι ένα γεγονός και μια γιορτή του κόσμου που την ζήτησε  η Δήμαρχος κι αυτό γιατί αφουγκράστηκε τον κόσμο.

Σ αυτή το πολιτιστικό γεγονός θα συνυπάρξουν τρείς πυλώνες τουρισμού

Το Air-Sea-Show,  το Φεστιβάλ Φιλίππων και το COSMOPOLIS.

Αυτοί οι πυλώνες συνυπάρχουν για πρώτη φορά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πολυποικιλότητα  που θα υπάρχει και το πρόγραμμα των ημερών που θα διαρκέσει το COSMOPOLIS.

Είναι οι Cosmoχοροί από τις Cosmoχώρες, Ιταλία, Σερβία, Ρωσία, Ταιβάν, Ελλάδα, Τουρκία και Χιλή.

Οι Cosmoσυναυλίες με τους  chico tryjillo. Apurimac, Max Romeo, και Χαίνηδες

Οι Cosmoγεύσεις με λαζάνια από την Ιταλία, Μαντί από την Τουρκία, Χοιρινό στιφάδο με λαχανικά από την Ρωσία και Εμπανάντας από την Χιλή.

Το  Cosmocinema  με ταινίες από την Χιλή , την Ρωσία, Σερβία, Ιταλία

Το ΠαιδοCosmopolis  με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια από όλες τις χώρες, θεατρικά

Cosmoδρώμενα με περίπτερα στην κεντρική οδό της παλιάς πόλης, ΜΚΟ, Εκθέσεις, Μουσική και μουσικά όργανα απ όλο τον κόσμο, Εργαστήρι φωτογραφίας και Cosmoμαγειρέματα με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τον Δημήτρη Σταρόβα.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Σε επίπεδο χορηγιών ο Δήμος Καβάλας ενισχύει το φεστιβάλ με 150.000 ευρώ, η Περιφέρεια με 10.000 ευρώ, ο αγωγός ΤΑΡ με 15.000 ευρώ, και η Wind με  1000 ευρώ.

Χορηγός επικοινωνία είναι η ΕΡΤ και χορηγός μεταφοράς η Aegean.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση