ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα για 2η χρονιά

Όπως ανακοινώθηκε χθες στις 17 και 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 2ο φεστιβάλ παιχνιδιού στην Καβάλα, η επίσημη έναρξη για το οποίο έγινε χθες.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι χθες, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος, δήλωσε: «Επιθυμούσαμε το φεστιβάλ να γίνει θεσμός κι αυτό το τηρήσαμε. Τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία επιδιώκουν να προσφέρουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να διαμορφώσουν στάσεις και κώδικες συμπεριφοράς».

Ο ΣΤΟΧΟΣ

«Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο κι ένα πεδίο ικανό για να διαμορφώνει ενεργούς πολίτες κι όχι θεατές – καταναλωτές. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας και ο δήμος Καβάλας, προχωρούν στη συνδιοργάνωση του 2ου φεστιβάλ παιχνιδιού.

Οι στόχοι που επιδιώκει το φεστιβάλ είναι η ανάγκη ανάδειξης του παιχνιδιού ως βασικού εργαλείου για τη δημιουργία και τη μάθηση στην εκπαίδευση. Επίσης η προβολή της προσπάθειας 20 δημοτικών σχολείων κι άλλων που σταδιακά εμπλέκονται και που είναι ενταγμένα στο πιλοτικό πρόγραμμα «παίζω, παίζεις, μαθαίνουμε» στο οποίο εργάστηκαν με δημιουργικότητα. Θέλουμε το αποτέλεσμα των δράσεων αυτών να αποτελέσει κτήμα της τοπικής κοινωνίας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Μπαντίκος.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Από τη μεριά της η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής Μαρία Φραντζεσκάκη, σημείωσε: «Δεύτερη χρονιά που οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με τον δήμο Καβάλας διοργανώνουν το φεστιβάλ, γιατί βλέπουμε ότι είναι ένας θεσμός, μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να μάθουν και μέσα από το παιχνίδι να εκπαιδευτούν. Πολλά σχολεία μετέχουν κι όπως μαθαίνουμε κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος μας είναι όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την πόλη μας. Εμείς θα στηρίζουμε διαρκώς αυτήν την προσπάθεια και πάντα θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας».

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η νηπιαγωγός Ειρήνη Ασβεστά τέλος, τόνισε στις δηλώσεις της: «Είμαστε χαρούμενοι ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης που μια προσπάθεια που ξεκίνησε από μια ιδέα συναδέλφων που εργάζονται στα δημόσια σχολεία της περιοχής, έγινε πράξη και γιγαντώνεται αποτελώντας θεσμό για την πόλη μας. Είναι μια προσπάθεια να αναδειχθεί το παιχνίδι ως εργαλείο μάθησης, μια προσπάθεια που βρίσκει ολοένα και περισσότερους αρωγούς συναδέλφους εθελοντές, όλο και περισσότερα σχολεία που θέλουν να μετέχουν».

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης (21/3) στο Παλλάδιο έγινε η συνάντηση – γιορτή των εθελοντών του 2ου φεστιβάλ παιχνιδιού με την ευκαιρία της έναρξης του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *