«Φέτος η ζημιά είναι δεδομένη, αλλά επενδύουμε στην καλή λειτουργία για να πάμε καλύτερα του χρόνου», δηλώνει ο πρόεδρος ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης

Στις 15 Ιουνίου πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της Θάσου προσδοκώντας κυρίως στους Βαλκάνιους τουρίστες. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι κυρίως ο τουρισμός θα ξεκινήσει από 1 Ιουλίου οπόταν θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από το εξωτερικό. Ο κ. Παρασχούδης συμμετείχε και στην σύσκεψη για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας δηλώνοντας ικανοποιημένος από το επίπεδό της.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «είχε μεγάλο νόημα η σύσκεψη. Αποδείχθηκε ότι είχαμε περισσότερες απορίες και ότι θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο οργανωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα θέματα που βρίσκονται μπροστά μας. Το βασικότερο συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι θα πρέπει να γίνεται άμεση αξιολόγηση των ύποπτων περιστατικών, να έχουμε μια γρήγορα απάντηση και έτσι να συνεχίζουν αυτοί οι άνθρωποι τις διακοπές τους χωρίς πρόβλημα και να μπορούν να απομονώνονται όταν είναι ένα πραγματικό περιστατικό και να μην επηρεάζουν και μεταδίδουν τον ιό σε άλλους τουρίστες στο χώρο του ξενοδοχείου και της περιοχής που βρίσκονται. Το βασικότερο εργαλείο για να γίνει αυτό είναι μηχανήματα όπως οι μοριακοί αναλυτές που θα πρέπει να βρίσκονται και στο νησί και στην Καβάλα, ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, σε μία ώρα κι όχι σε 2-3 μέρες».

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Για τα ξενοδοχεία της Θάσου είπε ότι «θα ανοίξουν από 15 Ιουνίου να λειτουργούν περισσότερο με τους επισκέπτες που θα έρχονται από τα Βαλκάνια γιατί ως γνωστόν θα ανοίξουν τα σύνορα. Αλλά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν στη μάξιμουμ απόδοσή τους πριν τις αρχές Ιουλίου οπότε και προγραμματίζονται οι πρώτες πτήσεις. Οι πρώτες πτήσεις θα αρχίσουν σταδιακά από 1 Ιουλίου αλλά για να γίνει πλήρες το πρόγραμμα, με αυτό που έμεινε καθώς έχουν αναθεωρηθεί πολύ οι πτήσεις και οι θέσεις στα αεροπλάνα, θα πάρει τουλάχιστον 10-15 μέρες. Οπότε υπολογίζουμε ότι, ξεκινώντας από 15 Ιουνίου, μέχρι 15 Ιουλίου θα είναι περίοδος προσαρμογής. Οι μηχανές θα πάρουν μπρος καλώς εχόντων των πραγμάτων από 15 Ιουλίου, όχι σε φουλ κατάσταση και δύναμη αλλά ικανοποιητικά για να κινήσουμε το πλοίο του τουρισμού».

Τέλος αναφορικά με την οργάνωση των ξενοδοχείων, τις προσλήψεις προσωπικού κ.λ.π. είπε ότι «είναι αυτή τη στιγμή όλο αυτό ένα μεγάλο σταυρόλεξο, διότι ξέρουμε στο περίπου τις κρατήσεις μας ή κάνουμε εκτιμήσεις και βάση αυτών διαμορφώνουμε σενάρια. Πόσο προσωπικό θα χρειαστούμε, πώς θα ανταποκριθούμε στα έξοδα λειτουργίας μέχρι να έχουμε τις πρώτες εισπράξεις. Είναι μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί. Για μένα η χρονιά θα χαθεί αν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποιες προσδοκίες και στάνταρντ που βάζουμε. Στη διαχείριση της κατάστασης, δηλαδή, ώστε να έχουμε ελπίδες για του χρόνου. Φέτος δεν προσβλέπουμε σε οικονομικό αποτέλεσμα, η ζημιά είναι δεδομένη, αρκεί να βάλουμε τα δυνατά μας, να επενδύσουμε στην καλή λειτουργία φέτος, για να πάμε καλύτερα του χρόνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.