ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Υποψήφιος με το συνδυασμό του Μάρκου Δέμπα στις εκλογές του Επιμελητηρίου ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών και του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας Μιχάλης Μεταξάς

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών και αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς κατεβαίνει στις εκλογές του Επιμελητηρίου υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μάρκου Δέμπα. Ένας επαγγελματίας που εμπλέκεται στα συνδικαλιστικά επί σειρά ετών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς σημείωσε πως «μια και είμαι αρκετά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στο εμπόριο, βλέπουμε πλέον ότι ειδικά αυτήν την εποχή τα προβλήματα μιας επιχείρησης και η επιβίωσή της είναι οριακή και λόγω της εμπειρίας μου με τα συνδικαλιστικά τόσο με το επάγγελμα του πρατηριούχου υγρών καυσίμων όσο και με το καινούριο επάγγελμα ως ιδιοκτήτης café winebar, είμαι αρκετά χρόνια στα κοινά ως αντιπρόεδρος του Σωματείου του τοπικού, ως πρόεδρος, ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας στην Αθήνα. Αποφάσισα κι εγώ να προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι στην εξέλιξη και στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον ελεύθερο επαγγελματία μέσα από την εμπειρία μου και την όρεξη που έχω για την επίλυση των προβλημάτων. Θέλω να πιστεύω ότι αν εκλεγώ θα μπορέσω κι εγώ βάσει της εμπειρίας μου και των σκέψεων για επίλυση των προβλημάτων που έχω στο μυαλό μου να βοηθήσω και τον κλάδο μου στα καύσιμα, αλλά και γενικά τον ελεύθερο επαγγελματία. Βλέποντας τα προβλήματα από μια άλλη σκοπιά επιθυμώ να δώσω κι εγώ κάποιες προτάσεις για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Πλέον στην Ελλάδα η επιβίωση του ελεύθερου επαγγελματία που είναι και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, μιας και οι μεγάλες επιχειρήσεις οι ΑΕ όπως βλέπουμε αλλάζουν έδρες, φεύγουν, ο μόνος ο οποίος δεν μπορεί να φύγει είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Άρα πρέπει κάτι να κάνουμε όλοι μας ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις,  που καθημερινά κλείνουν πλέον επιχειρήσεις, να μπορέσουμε να μην κλείσουν αυτές που έχουν απομείνει, αλλά να μπορέσουμε να τις κάνουμε και βιώσιμες. Γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτήν τη στιγμή και η πάταξη της οποιαδήποτε ανεργίας έγκειται στο εργατικό δυναμικό το οποίο απασχολεί η ατομική επιχείρηση, ο ελεύθερος επαγγελματίας».

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στο πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Μεταξάς σημείωσε πως «φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης η αλήθεια είναι ότι έχουμε από τις ακριβότερες τιμές που υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια. Παρόλες τις εκκλήσεις μας και όλες τις παρεμβάσεις μας στα εν λόγω υπουργεία αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε τη φορομπηχτική πολιτική. Με το ένα ευρώ το λίτρο που έχει φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σχεδόν αδύνατο να το προμηθευτεί η μέση οικογένεια. Αποτέλεσμα είναι να έχουν πέσει οι πωλήσεις. Φυσικά και το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους που έχει προϋπολογίσει και δυστυχώς το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται φέτος στη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας πενταετίας από πλευράς καταναλώσεων. Πλέον εκεί που το καταντήσανε είναι είδος πολυτελείας. Κι όπως βλέπουμε και σε οποιοδήποτε είδος και προϊόν είτε είναι καύσιμο είτε είναι οτιδήποτε, το μεγαλύτερο ποσοστό, πάνω από 60% είναι φόροι. Εάν δεν αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης να σταματήσει την υπερφορολόγηση σε όλα τα είδη, δυστυχώς θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλει να πετύχει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *