Υποχρεωτικές οι μάσκες στα λεωφορεία και τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Υποχρεωτικές είναι οι μάσκες στα λεωφορεία και τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κώστα Πανταζή αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με απείθαρχους επιβάτες και διαρκώς κάνουν συστάσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για όλους. Και μέσα στους σταθμούς μας και μέσα στα λεωφορεία μας. Αντιμετωπίζουμε όμως πολλά προβλήματα. Ο οδηγός κάνει τη σύσταση που πρέπει στον επιβάτη για τη μάσκα, αν δεν πειθαρχεί ο επιβάτης όμως δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι παραπάνω. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μέσα στα λεωφορεία. Όπως και κάποια άλλα προβλήματα, ενώ μπαίνει κάποιος επιβάτης με τη μάσκα του μέσα, κανονικά, κάθεται πίσω και μετά τη βγάζει. Δεν είναι δυνατόν ο οδηγός να παρακολουθεί τι γίνεται μέσα στο όχημα. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε και στα μεγάλα δρομολόγια. Ξεκινάει κάποιος από Αθήνα, μπαίνει με τη μάσκα, κάθεται και μετά τη βγάζει. Είναι προβλήματα που πρακτικά δύσκολα λύνονται. Δεν μπορεί ο οδηγός να έχει το μάτι του πίσω στο λεωφορείο. Είναι αδύνατον.

Εμείς όσο μπορούμε κάνουμε τη σύσταση στους επιβάτες. Έχουμε κολλήσει παντού ανακοινώσεις, μέσα στα οχήματα οι οδηγοί τους λένε να βάλουν μάσκα. Σαν διοίκηση του ΚΤΕΛ και σαν εταιρεία έχουμε δώσει εντολές σαφείς σε όλους τους οδηγούς. Αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο κι από μας, την εταιρεία».

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «την Τετάρτη είχαμε κι ένα επεισόδιο με νεαρούς από Ξάνθη. Ο οδηγός φορούσε τη μάσκα του, μπήκαν τα παιδιά από μία στάση προς Καβάλα, δεν έβαλαν τη μάσκα. Τους είπε ο οδηγός να τη φορέσουν, αυτοί τον αγνόησαν και πήγαν πίσω να καθίσουν. Και κάποιος επιβάτης από μέσα έκανε μια καταγγελία στην Αστυνομία και επενέβη η Αστυνομία. Μόνο έτσι, όμως, γίνεται. Είμαστε σε μία δύσκολη θέση. Έχουμε μάσκες που τις μοιράσαμε σε όλα τα λεωφορεία για να τις δίνουμε σε κάποιον που δεν έχει. Όμως κυρίως οι νέοι αγνοούν τις οδηγίες.

Δώσαμε ξανά εντολές σε όλο το προσωπικό να γίνονται συχνές ανακοινώσεις, να πιέζουν τον κόσμο να βάλει τις μάσκες του. Πιστεύω να πειθαρχήσουν, γιατί είχε ατονίσει γενικά από το κράτος σαν μήνυμα. Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια να πειστεί ξανά ο κόσμος να βάλει τις μάσκες του».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την επιβατική κίνηση είπε ότι «δεν πάει καλά. Οι μεγάλες γραμμές είναι αυτές που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Η γραμμή της Θεσσαλονίκης ειδικά. Δεν έχουμε φοιτητές αυτήν τη στιγμή, ο κόσμος δεν ταξιδεύει. Έχει δυσκολίες ο κόσμος και μαζί του αντιμετωπίζουμε κι εμείς μεγάλες δυσκολίες. Το καλοκαίρι προμηνύεται πολύ δύσκολο.

Η γραμμή των Αμμολόφων δεν λειτουργεί ακόμη. Η γραμμή δουλεύει πολύ με νέο κόσμο. Πώς θα λειτουργήσει αν τα παιδιά δεν βάζουν μάσκες. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.