Κύριο άρθροΟικονομία

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας την περασμένη Κυριακή

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Υποτονικό ήταν το κλίμα στην αγορά της Καβάλας την περασμένη Κυριακή που λειτούργησε, κάτι που οφείλεται κυρίως στην περίοδο του Καλοκαιριού. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης σημείωσε ότι η εμπορική κίνηση ήταν υποτονική και δικαιώνει όλους όσοι υποστήριζαν ότι η λειτουργία της αγοράς την Κυριακή δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε ότι ήταν προαιρετικό το άνοιγμα των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή. «Είναι προαιρετική η δουλειά τις συγκεκριμένες Κυριακές. Υπήρχαν καταστήματα τα οποία άνοιξαν, υπήρχαν καταστηματάρχες που επέλεξαν να μην ανοίξουν. Από κει και μετά ο κόσμος δεν ήταν πολύς, δεν ήταν μεγάλος ο αριθμός των καταναλωτών που κυκλοφορούσε στην αγορά, αλλά αυτοί που κυκλοφορούσαν ως λόγο είχαν το να αγοράσουν κάτι. Δηλαδή ο κόσμος μπορεί να ήταν λίγος, αλλά ήταν όλοι όσοι κυκλοφορούσαν καταναλωτικό κοινό. Δεν ήταν κόσμος που θα κατέβαινε όπως μια καθημερινή για μια βόλτα στην αγορά. Είχε το σκοπό του για να αγοράσει κάποια προϊόντα από καταστήματα που ήταν ανοιχτά. Οπότε δηλαδή τα καταστήματα που ανοίξανε έστω με το λίγο κόσμο ο οποίος κυκλοφόρησε σίγουρα είχαν κάποιες πωλήσεις. Εναπόκειται στον καθένα πλέον αν θα ανοίξει ή όχι, αφού πλέον είδαμε τα προηγούμενα χρόνια όταν πρώτη φορά εφαρμόστηκε το μέτρο και το πολεμήσαμε με όσες δυνάμεις είχαμε, απο κει και μετά βλέπουμε ότι το σωστότερο είναι ο καθένας να επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του αν θέλει να ανοίξει ή όχι. Το έχουμε πει ότι το μέτρο ως μέτρο είναι σε λάθος δρόμο από τη γένεση του, όχι από αυτήν την κυβέρνηση αλλά από την προηγούμενη, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε 7 συγκεκριμένες Κυριακές για όλη την Ελλάδα. Αυτό από μόνο του είναι αποτυχημένο από την άποψη ότι κάθε πόλη έχει διαφορετικές ανάγκες».

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

«Οπότε όταν υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορετικές Κυριακές σε κάθε πόλη ξεχωριστά. Δεν μπορεί να βάζουμε στα ίδια μέτρα και στα ίδια σταθμά μια πόλη που μπορεί να έχει τουριστική κίνηση με μια πόλη που το καλοκαίρι βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ούτε ένας τουρίστας. Δεν μπορεί να βάζουμε στην ίδια μοίρα την πόλη η οποία μπορεί λόγω πχ Ονειρούπολης να έχει τη μέγιστη επισκεψιμότητα, με μία πόλη που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να μην έχει ούτε έναν άνθρωπο επισκέπτη. Το να ανοίξουμε μια Κυριακή το θέμα είναι να κερδίσουμε κάποια λεφτά που δεν θα τα κερδίζαμε τις υπόλοιπες βδομάδες. Αυτό για να το επιτύχουμε σημαίνει ότι πχ ήρθε ένα κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ένας κόσμος συγκεκριμένος που έρχεται στην πόλη μας και δεν θα είναι τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην πόλη μας. έτσι επιτυγχάνουμε το μέγιστο, δηλαδή να κερδίσουν τα καταστήματα κάποια λεφτά που δίνουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία γιατί είναι χρήματα που δεν μπορεί να τα πάρεις από την εσωτερική αγορά. Αν είναι να ανοίξω την Κυριακή για να πάρω 10 πελάτες οι οποίοι θα ερχόντουσαν μέσα στην εβδομάδα, νομίζω ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος να το κάνω, γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να ανοίξουμε και τη Δευτέρα το απόγευμα και την Τετάρτη το απόγευμα, δηλαδή να είμαστε συνέχεια ανοιχτά, έτσι δεν θα βγάλουμε άκρη. Το αποτέλεσμα αντί να είναι θετικό θα είναι στο τέλος αρνητικό» συμπλήρωσε ο κ. Λεμονίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *