Υποτονική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας την πασχαλινή περίοδο

Υποτονική ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλη Λεμονίδη.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «δυστυχώς η Μεγάλη Εβδομάδα από άποψη κίνησης και εμπορικότητας κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εκτός από τη Μεγάλη Παρασκευή που υπήρχε κόσμος στην αγορά, υπήρχε κίνηση στην αγορά, αλλά κινήθηκε περισσότερο ο κόσμος σε είδη πρώτης ανάγκης είτε για το πασχαλινό τραπέζι είτε για προϊόντα και αγαθά τα οποία ήταν για τα παιδιά. Σε συγκεκριμένα είδη δηλαδή κινήθηκε, δεν είχε περισσότερα χρήματα για να ξοδέψει και αυτά τα λίγα χρήματα τα ξόδεψε σε συγκεκριμένα προϊόντα. Δυστυχώς η αγορά δεν πήρε την ανάσα που ήθελε, το οξυγόνο που ήθελε και πλέον έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες στην περίοδο της Άνοιξης και περισσότερο του Καλοκαιριού αν μπορέσουμε με τον τουρισμό, με την εξωτερική αγορά δηλαδή, να μπορέσουμε λίγο να μαζέψουμε κάποια χρήματα. Διότι περνώντας ο καιρός θα πρέπει να καταλάβουν και οι ιθύνοντες ότι τα χρέη και οι υποχρεώσεις στο δημόσιο ειδικότερα όσο πάνε μεγαλώνουν και πλέον έχει γίνει μια μεγάλη θηλιά, που αν δεν μπορέσουμε να ανακάμψουμε έστω μέσα στο Καλοκαίρι νομίζω δεν θα μπορέσουν τα καταστήματα να αντέξουν και να μπορέσουν να υπάρχουν».

ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ερωτηθείς ο κ. Λεμονίδης πού αποδίδει αυτήν την υποτονικότητα στην κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, εκτίμησε πως «μέχρι και πέρσι αυτήν την υποτονικότητα την απέδιδα στην αβεβαιότητα και γενικότερα σε αυτό το κλίμα το πολιτικό γενικότερα αλλά και στην κοινωνία που μεταδιδόταν, που ο κόσμος ήταν λίγο σφιγμένος και τρομαγμένος. Το βλέπαμε δηλαδή και στα μάτια του. αλλά πλέον αυτό που συμβαίνει τώρα είναι καθαρά θέμα ότι στέγνωσε η τσέπη του καταναλωτή, πλέον ο κόσμος δεν έχει για να ξοδέψει. Δεν είναι θέμα δηλαδή ότι μπορεί να έχει στην άκρη αλλά φοβάται να ξοδέψει, πλέον φαίνεται και αποδεικνύεται περίτρανα ότι είτε είναι μισθωτός, είτε είναι συνταξιούχος, είτε είναι του ιδιωτικού τομέα είτε του δημοσίου τομέα, σε κανένα μα κανένα δεν περισσεύουν χρήματα ούτως ώστε να τα καταναλώσει στην αγορά».

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Αναφορικά με τις προετοιμασίες για τη Λευκή Νύχτα, ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «μέχρι και την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί όλο το πλάνο ούτως ώστε να έχουν μπει όλα τα δρώμενα σε συγκεκριμένα σημεία. Πέρσι ήταν 21 τα δρώμενα φέτος είναι 25, υπάρχουν και δρώμενα που θα γίνουν επί της οδού Βενιζέλου, εκτός από το σχολείο του Αϊ Γιάννη που θα μπει μέσα το Δημοτικό Ωδείο με πολλές συναυλίες, υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Βενιζέλου και σταθερά δρώμενα αλλά και τα περιφερόμενα με τους Φασαριόζι που θα είναι γύρω στα 20 διαφορετικά όργανα μουσικής, όπου είναι οι άνθρωποι αυτοί που δίνουν μεγάλη ζωντάνια όπου πηγαίνουν και θα είναι περιφερόμενοι μόνο στην οδό Βενιζέλου. Παράλληλα οι πεζόδρομοι έχουν καταστήματα που θα κάνουν και ατομικά κάποια δρώμενα και θα μπουν στο όλο κλίμα, νομίζω ότι στο κλίμα το οποίο υπάρχει αυτό που είναι ένα κλίμα δύσκολο για την αγορά, εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, μια νότα χαράς, να βγει ο κόσμος να διασκεδάσει, να καταναλώσει, για να μπορέσουμε κι εμείς λίγο να αλλάξουμε και να πάμε στο πιο αισιόδοξο κλίμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση