«Υποτονική είναι προς το παρόν η κίνηση στο Εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος Β» όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών Νίκος Παρδαλίδης
Υποτονική είναι η κίνηση στο Εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος Β` που αυτό το διάστημα περιορίζεται μόνον στην διακίνηση μαρμάρων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών κ. Νίκος Παρδαλίδης δήλωσε ότι αναμένουν σταδιακή αύξηση τη εμπορικής κίνησης.
Όπως ανέφερε αρχικά «Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κίνηση στο λιμάνι υποτονική. Κινούμαστε με τα μάρμαρα αν και αυτό τον καιρό θα μπορούσαμε να κινούμαστε και με τα δημητριακά.
Αλλά λόγω του ότι οι τιμές είναι υψηλές και έχουν βρει και από άλλα μέρη δημητριακά υπήρχε μια στασιμότητα. Νομίζω όμως ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά. Θα έχουμε δημητριακά και αφού άρχισαν να θερίζουν και τα γαιόσπορα θα έχουμε πολλές μεταφορές στο μέλλον.
Επίσης μέχρι το τέλος του 2018 μια και αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα, νομίζω ότι θα έχουμε έτοιμο το λιμάνι μας με τις τεχνικές του υπηρεσίες, ένα λιμάνι με τεράστιες δυνατότητες και πολλά πλεονεκτήματα!
Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε και αυτό θα γίνει. Όσο για το λιμάνι του Σταυρού στην Χαλκιδική αυτό είναι ένα μεγάλο παράνομο λιμάνι.
Παίρνει φορτία παράνομα και κάποιοι θέλουν να υπάρχει όταν ούτε στον χάρτη θα έπρεπε να υπάρχει. Μάλιστα όταν πλησιάσουν εκεί τα πλοία κλείνουν τα δορυφορικά τους συστήματα, κάτι που απαγορεύεται, αλλά έτσι πρέπει να γίνει.
Όμως τα δορυφορικά συστήματα πρέπει να είναι πάντα ανοικτά προκειμένου ανά πάσα στιγμή να δίδεται σήμα για την θέση του κάθε εμπορικού πλοίου.
Γενικά μιλάμε για μια δύσκολη κατάσταση, και αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν κάποιοι να τα βάλλουν κάτω και να δουν. Ένα λιμάνι δεν μπορείς να το χαρακτηρίζεις έτσι απλά.
Ή εμπορικό θα είναι, ή τουριστικό, η αλιευτικό! Δεν μπορεί ένα λιμάνι να έχει πολλές χρήσεις».
ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ
Πρόσθεσε δε πως «Για αυτό και κανείς δεν θέλει ένα τέτοιο λιμάνι. Άλλωστε ούτε οι επαγγελματίες θέλουν αυτό το λιμάνι. Γιατί όταν κάποιος έχει κάνει μια επένδυση εκατομμυρίων, είτε στην εστίαση, είτε στα τουριστικά. Είναι αδιανόητο να περνάν από μέσα από τον Σταυρό φορτηγά. Και ποιος θα πάει στα κατάστημα του να φάει, να πιει, να κοιμηθεί; Δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε μια κατοικημένη περιοχή.
Υπάρχουν εταιρείες που πρέπει να ψεκάσουν τα εμπορεύματα για να μην πιάσουν ψείρες ή άλλες ασθένειες. Αυτό πώς να το δεχθεί ο επιχειρηματίας που έχει επενδύσει;».