Υπογράφηκε χθες η σύμβαση της ριζικής ανακατασκευής του «Βερούλειου» Σταδίου

Ιστορική στιγμή η χθεσινή για τον Δήμο Καβάλας. Συγκεκριμένα η σύμβαση για τη ριζική ανακατασκευή του «Βερούλειου» υπεγράφη χθες το μεσημέρι από τη δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Συμεών Γόιδα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας, Γιώργου Φιλόσογλου και της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ευαγγελίας Δρακονάκη, η δήμαρχος Καβάλας έκανε λόγο για μια προσωπική της δέσμευση, η οποία τηρήθηκε στο ακέραιο.

Η κ. Τσανάκα στις δηλώσεις της τόνισε ότι «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση ενός πολύ μεγάλου έργου, αυτό της ριζικής ανακατασκευής του «Βερούλειου». Ήταν μια προσωπική μου δέσμευση και την τηρώ στο ακέραιο. Είναι ντροπή για έναν δήμο όπως αυτός της Καβάλας, να έχει ένα μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το «Ανθή Καραγιάννη» στον αστικό ιστό. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε εδώ και χρόνια, πλήρης αδιαφορία. Ο δήμος Καβάλας σε λίγο καιρό από τώρα θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο – προπονητήριο και τα σωματεία που φιλοξενούνται εκεί καθώς και οι ακαδημίες με τα εκατοντάδες παιδιά, θα κάνουν πλέον τη δουλειά τους όπως πρέπει. Αυτό είναι μια προσφορά του δήμου Καβάλας στον αθλητισμό, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στη νεολαία μας. Παράλληλα θα αναβαθμιστεί μια συνοικία της πόλης μας προσδίδοντας πρόσθετη αξία στην περιοχή ομορφαίνοντάς την ακόμη περισσότερο».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

«Οι προσπάθειές μας για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και για τη δημιουργία νέων δεν σταματούν εδώ. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, πολιτισμός και κοινωνική προσφορά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Καβάλας.

Η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε από καρδιάς τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φιλόσογλου, ο οποίος, όπως είπε, το ξεκίνησε σαν ιδέα, το κυνήγησε πολύ, τον πρώην αντιδήμαρχο Φίλιππο Φιλιππίδη που το σχεδίασε και προχώρησε την όλη διαδικασία και την Ευαγγελία Δρακονάκη που θα αναλάβει πλέον να το τελειώσει.

Για τους αναδόχους του έργου η κ. Τσανάκα είπε ότι όπως έχει πληροφορηθεί είναι εξαιρετικοί εργολάβοι κι απευθυνόμενη προς αυτούς επισήμανε «στα χέρια σας αφήνονται πολλά παιδιά του δήμου Καβάλας, ελπίζω όλα να πάνε καλά».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Γιώργος Φιλόσογλου δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι  «Κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει με χρήματα του δήμου αυτό το έργο. Να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Δεν ήταν απλά μια απαίτηση του ποδοσφαιρικού και φίλαθλου κόσμου της Καβάλας, ήταν μια αναγκαιότητα που την αντιλήφθηκε η δήμαρχος πρώτη απ’ όλους και την υλοποίησε. Σχεδιάσαμε μαζί με τις ομάδες κι αυτό είναι σημαντικό, όλο το εγχείρημα, για το πώς θέλουμε το γήπεδο να γίνει, να είναι λειτουργικό και να έχει και διάρκεια».

 

Περιγράφοντας σε γενικές γραμμές τι περιλαμβάνει η ανακατασκευή του «Βερούλειου», ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε ότι  «Θα έχουμε τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος θα έχει σύγχρονο σύστημα αυτόματου ποτισμού, με χλοοτάπητα που θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αγώνες. Στα προπονητήρια θα τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας τελευταίας γενιάς προδιαγραφών FIFA, θα γίνει ριζική ανακατασκευή στα αποδυτήρια φιλοξενουμένων και διαιτητών, σύγχρονο ιατρείο και κυλικείο που θα εξυπηρετεί γονείς και επισκέπτες, το οποίο θα βγάλει ο δήμος σε δημοπρασία για να έχει και έσοδα. Θα υπάρχει μόνιμος υπάλληλος υπεύθυνος για το γήπεδο. Από τις κερκίδες θα μείνουν μόνο οι τοίχοι, θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα, θα γίνουν διάφορες εργασίες, όπως οδεύσεις για Α.Μ.Ε.Α., περιμετρικά θα υπάρχει νέο ταρτάν για όσους θέλουν να το χρησιμοποιούν, ενώ η πρόσοψη θα αλλάξει εντελώς (όχι από την πλευρά της Π.Υ. αλλά από την άλλη πλευρά), υπάρχει πρόβλεψη για κάτι πολύ ωραίο που θα κρύψει την ασχήμια ανάμεσα στα αποδυτήρια που βλέπουν προς τη Δ.Ε.Η. και φυσικά θα τοποθετηθούν τέσσερις υπερσύγχρονοι πυλώνες ύψους 30 μέτρων με φωτισμό LED».

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Η Ευαγγελία Δρακονάκη τόνισε από τη μεριά της ότι  «Η μελέτη ανακατασκευής του γηπέδου έγινε εκ των έσω από τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Λήφθηκαν υπόψη όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σε συνεργασία με τις ομάδες, ώστε να κάνουμε όμορφο και λειτουργικό γήπεδο».

Ευχαρίστησε δε όλους τους υπαλλήλους, που όπως είπε, έβγαλαν μεράκι στη μελέτη κι ευχήθηκε να μην υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση της, ενώ ευχαρίστησε και τον προκάτοχό της Δημοσθένη Τουλκίδη. Όπως σημείωσε τα χρήματα για το έργο θα προέρχονται από τη Σ.Α.Τ.Α., θα είναι χρήματα αμιγώς του δήμου για άμεση χρηματοδότηση, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Τέλος, ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και πολιτικός μηχανικός Συμεών Γόιδας, υποσχέθηκε το έργο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα από τους συμβατικούς χρόνους, που είναι σε έναν χρόνο από σήμερα. Το συνολικό κόστος ανακατασκευής του «Βερούλειου» ανέρχεται στις 703.000 ευρώ, ενώ η εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.