Υπογράφηκε σύμβαση της Π.Α.Μ.Θ.- Π.Ε. Καβάλας με εταιρεία, για τον καθαρισμό των ρεμάτων, των οχετών και των τάφρων της Θάσου

Υπογράφηκε μεταξύ της Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Καβάλας και της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας με την επωνυμία «ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Α.Ε ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» σύμβαση που αφορά την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός και άρση καταπτώσεων ρεμάτων, τάφρων και οχετών της νήσου Θάσου», προϋπολογισμού ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι βούληση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ./ Π.Ε. Καβάλας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού της Θάσου για να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης και καμία περιουσία ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θεώρησα ότι πρωταρχική ανάγκη είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού. Και εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που είχαμε το Νοέμβριο του 2019 αλλά και των πυρκαγιών του 2016, έπρεπε στη Θάσο να προστατεύσουμε και τις περιουσίες και τους μόνιμους κατοίκους. Κάναμε μια σειρά από παρεμβάσεις, έχουμε σχεδιάσει σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, μεταξύ των οποίων αυτό που υπογράφηκε χθες με την ανάδοχο εταιρεία που αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων, οχετών και τάφρων, προϋπολογισμού 90 χιλιάδων ευρώ».

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα κι άλλες δράσεις, διότι απώτερος στόχος είναι και η θωράκιση του νησιού από πλημμύρες, που θα βοηθήσουν στην προβολή και την ασφάλεια των τουριστών και των επισκεπτών στη Θάσο.

Υπάρχει εργολάβος που κάνει εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο οδικό δίκτυο στην Ποταμιά όπου είχε καθίσει το μισό ρεύμα κυκλοφορίας από την Ποταμιά προς το Λιμένα. Σήμερα έχει αποκατασταθεί. Καθώς επίσης γίνεται και η επανακατασκευή του οχετού στην Καλλιράχη, επίσης πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που μαζεύει όλες τις φερτές ύλες από το Καζαβήτι που έχει καεί δυστυχώς το 2016, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν και οι κατοικίες αλλά και το οδικό δίκτυο. Είναι έργα ουσίας που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

Από την επόμενη βδομάδα θα μπει κι ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις ασφαλτικές εργασίες στο εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο του νησιού. Ήδη έχει δει τα σημεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.