ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο

Υπογράφηκε η συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία για τα έργα υποδομών στο τετράγωνο Ομονοίας, Αγίου Νικολάου και Κουντουριώτου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κελγιώργης ανέφερε ότι την Τρίτη θα γίνει μία συνάντηση με τους επαγγελματίες για να εξετάσουν όλες τις ιδιαιτερότητες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τετάρτη μπήκαν οι υπογραφές με την ανάδοχο εταιρεία που θα υλοποιήσει τα έργα υποδομής στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ομονοίας, Δοϊράνης, Βενιζέλου και Κουντουριώτου. Επίσης στους πεζοδρόμους και στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας θα γίνουν κάποια έργα υποδομής και ευπρεπισμού. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα περίπου 10 μηνών και μετά ξεκινάει η υλοποίηση του έργου που τόσο πολύ περιμέναμε.

Οι δύο φορείς υλοποίησης, το Επιμελητήριο και ο Δήμος Καβάλας με την αρωγή του Εμπορικού Συλλόγου, ήταν παρόντες στην υπογραφή. Προχωράμε με την ελπίδα ότι όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, να γίνουν με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσουν τη λιγότερη δυνατή αναστάτωση στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, επειδή κάθε δρόμος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και επειδή ξεκινάει η τουριστική περίοδος και οι επιχειρήσεις στην περιοχή του Αγίου Νικολάου προσδοκούν πάρα πολλά πράγματα, θα γίνει την Τρίτη μία συνάντηση προκειμένου να δούμε επί τόπου με τους επαγγελματίες, να συναποφασίσουμε το χρονοδιάγραμμα που βολεύει τις επιχειρήσεις σε κάθε δρόμο. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Θα είμαστε πάνω από τον εργολάβο, θα βλέπουμε έτσι ώστε σε κάθε δρόμο που ξεκινάει να υπάρχει η λιγότερη δυνατή όχληση.

ΟΔΟΣ ΥΔΡΑΣ

Για την οδό Ύδρας και τα έργα που προβλέπονται με ήπια πεζοδρόμηση είπε ότι «θα το δούμε. Ρώτησα τους εργολάβους και θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο, διότι πρέπει ό,τι γίνει, να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις. Πάμε να κάνουμε κάτι καλό γι’ αυτές και όχι να κάνουμε κάτι που θα τις αναγκάσει να κλείσουν».

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

Με βάση τη μελέτη, προβλέπεται:

ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού της περιοχής παρέμβασης, με την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους συντήρησης

η εγκατάσταση προηγμένου συστήματος ελέγχου και αποτροπής στάθμευσης

πλατφόρμα ενίσχυσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Εφαρμογή Κινητών Συσκευών

η εγκατάσταση οθονών εξωτερικού χώρου και συστήματος διανομής περιεχομένου για την προβολή και προώθηση επιχειρήσεων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

η ανάπτυξη προηγμένου δικτύου σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wifi Acess Points)

η εγκατάσταση έξυπνου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια)

η εγκατάσταση πλατφόρμας ΙοΤ, έξυπνης πόλης, για την ενοποίηση και τηλε-διαχείριση των υποδομών του ΑΚΕ

Η ταυτότητα του έργου

ΕΣΠΑ 2014-2020

Προϋπολογισμός: 928,329 ευρώ

Χρόνος περαίωσης: 10 μήνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *