Υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού της Θάσου με λαμπτήρες Led

Υπογράφηκε χθες το μεγάλο έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων φωτισμού της Θάσου με λαμπτήρες Led  που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολλών χρημάτων για τον Δήμο Θάσου. Ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Πλαφαδέλης εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για αυτή την σπουδαία στιγμή για τον Δήμο Θάσου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «από τη μία πλευρά αλλάζουμε όλο το δημοτικό φωτισμό του νησιού με λαμπτήρες led που σημαίνει πολλά για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Καθαρός φωτισμός, μείωση της δαπάνης, η μελέτη μιλάει για ένα ποσοστό της τάξης του 60% που σημαίνει ότι για το δήμο της Θάσου είναι μία ελάφρυνση περίπου 380 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Μία πολύ μεγάλη ελάφρυνση με μία μείωση στις συντηρήσεις ακόμη και στην αλλαγή των λαμπτήρων, μείωση της απασχόλησης των ηλεκτρολόγων σε εργατοώρες στο να απασχολούνται να αλλάζουν λάμπες και δεν μπορούν κάπου αλλού να χρησιμοποιηθούν. Αλλά ακόμη και το ίδιο το γεγονός ότι ο φωτισμός με led είναι πιο καθαρός και πιο σωστός.

Το πρωτοποριακό στην ιστορία είναι ότι η όλη αντίδραση που είχε δημιουργηθεί στην προσπάθεια που έχουμε κάνει. Είχαμε φτάσει ακόμη και στην Επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτήν την τεράστια κίνηση που κάναμε μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στο οποίο είμαστε τρεις δήμοι.

Σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης οφείλει ο ανάδοχος να αρχίσει την αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών μπράτσων στους στύλους του δημοτικού φωτισμού. Πιστεύω ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει και συζητήσει, θα χρειαστεί περίπου 4-5 μήνες για την αντικατάσταση. Μιλάμε για περίπου 3600 λαμπτήρες, ένας μεγάλος αριθμός».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν, σχολίασε ότι «εμείς κάναμε όλη αυτήν τη διαδικασία ως προμήθεια. Οι τεχνικές εταιρείες ήθελαν να το περάσουν ως έργο που αυτό σήμαινε μια πολύ μεγαλύτερη δαπάνη για ευνόητους λόγους. Το χειρότερο, όμως, στην ιστορία είναι ότι υπήρξαν και δημοσιεύσεις στον Τύπο –μία συγκεκριμένα. Ενώ όλοι το έχουν αγκαλιάσει και γίναμε παράδειγμα για όλη αυτή τη δράση μας, υπήρξαν φωνές οι οποίες μίλησαν για σκάνδαλα, για αδιαφανείς διαδικασίες. Φυσικά θυμάστε και την οξεία αντίδραση του δημάρχου που είχε μιλήσει για τα λεγόμενα ασπόνδυλα που μας περιτριγυρίζουν.

Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο γεγονός και οφείλουμε να δούμε την όλη εξέλιξη θετικά και να προσπαθήσουμε μέσα από αυτήν την κίνηση που έκανε ο δήμος να γίνει και παράδειγμα για τους υπόλοιπους δήμους ώστε να το διεκδικήσουν με τον αντίστοιχο τρόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.