ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Υπέρ της διεύρυνσης του δακτυλίου για τα ιχθυοπωλεία στο κέντρο της Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος  Παράσχος Αγανικόλας

Ο ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας κ. Παράσχος Αγανικόλας έκανε δηλώσεις για τον κ. Αρτέμη Σώρρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη και αναζητείται..  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγανικόλας είχε συνεργαστεί με την Ελλήνων Συνέλευση που ηγείται ο κ. Σώρρας.

Ο κ. Αγανικόλας όμως αρχικά έκανε δηλώσεις για την ΒΦΛ και το αίτημα του να γίνει ειδική συνεδρίαση για την Βιομηχανία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς βρίσκομαι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και ο ρόλος μου εκεί είναι ό,τι άσχημο βλέπω να το καταγγέλλω και να το δηλώνω. Όταν βλέπω ότι γίνεται μια παρανομία ή κάτι άσχημο δεν σταματώ..Θα βγω, θα το φωνάξω μέσα στο Σώμα. Αυτός είμαι και σε καμία περίπτωση δεν κρύβομαι. Κάθε αλήθεια θα την λέω.

Έτσι και ψήφισα τον κ. Γραμμένο για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  αν και θα πρέπει στο σημείο αυτό να δηλώσω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές ή θα κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος με τα ίδια παιδιά της  παράταξης  ή απλά θα αποσυρθώ.

Δεν υπάρχει θέμα να προσκοληθώ κάπου. Αυτή είναι και η απόφαση όλης της παράταξης  από  τότε  που ξεκινήσαμε. Κάποιοι βέβαια από εκείνους που ξεκινήσαμε μαζί έχουν αποσυρθεί αλλά γενικά συνεχίζουμε περί τα 50 άτομα όλοι μαζί.

Ας είμαστε όρθιοι, να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας και όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσεις τις δημοτικές διαδικασίες. «Καμιά φορά ξεχνώ να κοιμηθώ. Τώρα για παράδειγμα είμαι στο πόδι από τις τρεις τα ξημερώματα. Θα γυρίσω στις τρεις το μεσημέρι, η δουλειά μου είναι πολύ δύσκολη και παλεύω».

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ

Στο ερώτημα πως βλέπει το δακτύλιο σε ότιαφορά την λειτουργία ιχθυοπωλέιων στο κέντρο της πόλης της Καβάλας   τόνισε  ότι  «Επίσης ψηφίζω να ανοίξει ο δακτύλιος. Ναι να υπάρχουν μέτρα προστασίας για όσους  ιχθυοπώλες είναι μέσα στο Δημοτική Αγορά αλλά κάποιοι δρόμοι πρέπει να ανοίξουν. Δηλαδή ένας καινούριος επαγγελματίας που θέλει να ανοίξει ένα ψαράδικο για παράδειγμα στην Κουντουριώτου, δεν μπορεί να πάει στη δημοτική αρχή να υποβάλλει το αίτημα του και να μην του δώσουν την άδεια που πρέπει.

Άλλωστε όλα  τα πολυκαταστήματα θα βάλουν ψάρια. Πρέπει 4-5 βασικοί οδοί  να ελευθερωθούν από τον δακτύλιο. Μακάρι να είχαμε μια ιχθυααγορά όπως την παλιά μας τότε που είχαμε και την αίγλη του ψαριού, τότε που σταματούσε ο κόσμος και  αγόραζε.. Εγώ θα ήθελα μια νέα αγορά δημοτική, αληθινό στολίδι, όχι όμως στο υπόγειο. Και αυτοί που δουλεύουν στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς,  αυτοί είναι ήρωες…

Για αυτό και είπα στη Δήμαρχο ας καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και εμείς που είμαστε στην αγορά γενικώς και οι άνθρωποι που είναι στη δημοτική αγορά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ας κάτσουμε στο τραπέζι για να βρούμε την καλύτερη λύση  για όλους.

Για αυτό εγώ θα εισηγηθώ την πρόταση μου να γίνει μια νέα αγορά αληθινό στολίδι και θα την καταθέσω και μέσα στο Δ.Σ.

Τώρα  εκεί στην Δημοτική Αγορά στην ιχθυαγορά στο υπόγειο έμειναν 8 άτομα ενώ πριν υπήρχαν 30 μαγαζάτορες. Εκεί βέβαια δεν υπάρχει προοπτική για έναν νέο μαγαζάτορα.

Όσο για τα ιχθυοπωλεία της γειτονιάς, άλλα δουλεύουν καλύτερα από τα μαγαζιά της δημοτικής αγοράς και άλλα όχι. Απλά όλα είναι θέμα επαγγελματία. Ο κόσμος θέλει να έχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον καταστηματάρχη του».

ΣΩΡΡΑΣ

 

Αναφορικά τέλος με το κεφάλαιο Σώρρας και ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι  «Με την ομάδα  Σώρρα, εγώ αποχώρησα πριν 2 χρόνια,  δεν έχω καμία ανάμειξη πια. Από τις ειδήσεις είδα την αντιδικία που είχε με κάποια άτομα,  αυτά δηλαδή που είδε όλος ο κόσμος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα έπρεπε να παρουσιασθεί  στο Δικαστήριο και όχι να κρύβεται.

Δεν μπορώ να πω αν ήταν απατεώνας. Εγώ αποχώρησα επειδή ο κ. Σώρρας και η οργάνωση του ήταν κατά της Ορθοδοξίας. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι Έλληνας δεν μπορεί να είναι Ορθόδοξος. Μετά φανερώθηκαν και άλλα και δικαιώθηκα. Δεν πιστεύω πια ότι υπάρχουν τα 600 δις στην κατοχή του. Είδα και δημοσιογράφους και άλλους που πάλεψαν να βρουν την αλήθεια και πλέον είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει τίποτε. Είδα για παράδειγμα δηλώσεις του κ. Ρήνου, δημοσιογράφου που έκανε μια έρευνα και αποδεικνύει  του λόγου το αληθές. Αν είναι απατεώνας η Δικαιοσύνη θα μας το πει.

Δύο χρόνια στήριξα τον Σώρρα και πήγαμε μετά σε δημοτικές  εκλογές. Τότε λεφτά δεν ζήτησε κανείς ενώ όλα τα χρήματα της παράταξης τα έβαλα εγώ. Υπάρχει και έλεγχος άλλωστε. Αρκετοί έφυγαν εξάλλου μετά από εμένα, άλλοι έμειναν, όλα είναι δικαίωμα επιλογών και όπως έστρωσε ο καθείς θα κοιμηθεί. Όποιος είναι καθαρός δεν κρύβεται και αυτό έχω να πω μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *