Κύριο άρθροΠολιτική

«Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο δράσης για το Σκοπιανό» δηλώνει ο πρώην βουλευτής  Γιώργος Καλαντζής 

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής  δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν συμμετέχει σε κανένα συλλαλητήριο σε ότι αφορά το Μακεδονικό ζήτημα καθώς δεν επιθυμεί να συσχετιστεί η κίνηση του αυτή με τις αντίστοιχες της Χρυσής Αυγής.

Όπως τόνισε αρχικά «Δεν υπήρχε  κανένας λόγος να πάμε σε κανένα συλλαλητήριο, Γιατί όλοι εμείς που πιστεύουμε και δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν μπορεί πουθενά αλλού να ενταχθεί εκτός και αν αποδεχθούν οι Σκοπιανοί ότι είναι Μακεδόνες άρα κομμάτι των Ελλήνων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν παραβρέθηκε  στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. «Δεν υπήρχε λόγος να πάμε στο συλλαλητήριο», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε ότι οι πολίτες και ειδικότερα τα στελέχη της ΝΔ δεν πρέπει να ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης.

«Όποιο όνομα θέλουν στην Κυβέρνηση ας το φέρουν στην Βουλή για συζήτηση, με όποιο γεωγραφικό προσδιορισμό θέλουν ας το κάνουν και όλα αυτά στη βάση της συμφωνίας που έγινε από τον Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Καλαντζής, όπως σταθερά τονίζει εδώ και καιρό, θέτει δύο προϋποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας. «Δεν υπάρχει Αθήνα στην Αμερική; Εκεί οι κάτοικοι δηλώνουν Αθηναίοι όμως δεν είναι Έλληνες» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και ρωτά αν αλλάξουν την  εθνικότητα των πολιτών των Σκοπίων, αφού δεν υπάρχει ότι αναφέρουν στα έγγραφα τους , δεν υπάρχει μακεδονική εθνικότητα που ισχυρίζονται. Αφετέρου ο ίδιος ζητά « την διόρθωση των επίμαχων άρθρων του συντάγματος. Θα πάψουν να μιλούν για αλυτρωτισμό. Ξέρετε αν γίνουν αυτά ας πάρουν όποια ονόματα θέλουν.      Όμως απλά ο κ. Τσίπρας παίζει το δικό του ρόλο και εμπλέκει το όνομα με το αλυτρωτικό πνεύμα. Δεν μπορούν οι Σκοπιανοί να αλλάξουν το σύνταγμα τους. Θα σκορπισθούν άμεσα εξ ων συνετέθην. Άρα γιατί να Πηγαίναμε  εμείς στην Θεσσαλονίκη και να παίξουμε το χαρτί του κ. Τσίπρα;

Ο ίδιος φοβίζει τον κόσμο με το Σκοπιανό. Και τι θα πάθει τάχα η Καβάλα με το Σκοπιανό;».

Η ΒΑΣΗ

Ο κ. Καλαντζής σταθερά υποστηρίζει ότι όποια συμφωνία κι αν υπάρξει μεταξύ των Σκοπίων και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει στη βάση της συζητήσεως που έγινε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καλαντζής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα για την οποία είπε ότι κάνει τα κέφια των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. «Πιο προσκυνημένος πρωθυπουργός που κάνει τα κέφια των άλλων δεν υπάρχει.  Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει στους Αμερικάνους ότι του ζήτησαν. Και τι επέτρεψαν να φέρουν οι Αμερικάνοι από την Τουρκία στην Ελλάδα…  Κάτι πολύ φοβερό. Και τώρα που η Τουρκία φαντάζει ποιο ανασφαλής από ποτέ ίσως είναι καιρός να μας πουν ποιες συμφωνίες έχουν γίνει με τους Αμερικάνους.

Οι Ευρωπαίοι πάλι για το Μακεδονικό  θέλουν κάτι για δικούς τους λόγους. Το όνομα είναι τριτεύον.  Οι Σλάβοι να λέγονται Μακεδόνες δεν γίνεται. Η μισή περιοχή είναι μακεδονική και αν έχουν ένα γεωγραφικό προσδιορισμό που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όμως θα αλλάξουν την εθνικότητα στο διαβατήριο τους που λέει Μακεδονία; Ας μας πουν ό,τι θέλουν. Αλλαγή συντάγματος και απαλλαγή των αλυτρωτικών όρων. Και αυτά τα χαζά για Μακεδονία νότια και Μακεδονία βόρεια  είναι κόλπα του Τσίπρα. Όσο για τη θέση της ΝΔ είναι αυτό που συμφώνησαν όλα τα κόμματα το 2008 πλην του ΛΑΟΣ. Τότε είπαμε ένα σύνθετο όνομα μέσα και έξω από τα Σκόπια και απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού.

Αλλά γιατί να πήγαινα στο συλλαλητήριο και να με τραβούσαν  και καμία φωτογραφία  και με πουν και ακροδεξιό. Ακροδεξιός στο λεξικό του Μαμπινιώτη γράφει Τσίπρας. Και όσοι βουλευτές  της ΝΔ πήγαν στο συλλαλητήριο θα βρουν να ακούσουν τα χίλια όσα από τους αριστερούς της ξάπλας. Ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση τι θα είναι; Ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει. Ο Θεός έσπειρε μυαλό. Όποιος πήρε,  πήρε. Ο Μητσοτάκης δεν μπορούσε να απαγορέψει τέλος τους βουλευτές της ΝΔ να μην πάνε στο συλλαλητήριο.

Σου λέει όποιος θέλει μυαλό έχει, ας κάνει ό,τι θέλει».  Ενώ τόνισε ότι το συλλαλητήριο ήταν  γεμάτο με ιερείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *