Κύριο άρθροΠολιτική

Υπάρχει προοπτική για τον τόπο δήλωσαν χθες οι βουλευτές Εμμανουηλίδης και Μορφίδης

Όπως ήταν προγραμματισμένο, απολογιστική συνέντευξη Τύπου, για τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2017 στην Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, παραχώρησαν χθες  οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης.

Μιλώντας πρώτος ο κ. Εμμανουηλίδης, σημείωσε ότι το 2017 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, αφού η χώρα έδωσε εξετάσεις για το αν μπορεί να παρακολουθήσει τα βήματα της Ευρώπης και να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Παρά τις δυσκολίες, στο τέλος η κοινωνία μας βγήκε όρθια. Αποφεύχθηκε η κοινωνική καταστροφή και διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες», του εξωτερικού, αλλά κυρίως οι ντόπιες. Είναι απίστευτες οι αντοχές της κοινωνίας», ανέφερε σχετικά ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισήμανε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση δημιούργησε συνθήκες ανοίγοντας στην οικονομία νέες προοπτικές, ενώ τόνισε ότι οι δείκτες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει προοπτική για τον τόπο.

Παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει ακόμη απόσταση ανάμεσα στους δείκτες και στην κοινωνία, αφού χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποτυπωθεί αυτό στους πολίτες, οι οποίοι, όπως είπε, δεν έχουν ακόμη «εισπράξει» αυτή τη βελτίωση στο οικονομικό κλίμα. Ο κ. Εμμανουηλίδης μίλησε και για το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες νωρίτερα στη Θράκη, επισημαίνοντας ότι δεν επρόκειτο για φιέστα, όπως έλεγε η αντιπολίτευση, αλλά για έναν διάλογο ουσίας, με την παράλληλη καταγραφή προβλημάτων μιας ξεχασμένης περιφέρειας, όπως η δική μας. Συμπλήρωσε δε ότι υπήρξαν δεσμεύσεις, μερικές εκ των οποίων σε πολύ μικρό χρόνο, άρχισαν να υλοποιούνται.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ακολούθως, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης αναφέρθηκε στο θέμα των διοδίων, τονίζοντας πως όταν όλη η αντιπολίτευση μιλούσε για ένα νέο χαράτσι, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με ψυχραιμία, είχαν πει ότι δεν θα υπάρξει καμιά νέα επιβάρυνση για τους πολίτες.

«Τακτοποιούμε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Τα διόδια είναι μια υπόθεση παλιά και ένοχη. Κάποιοι χρέωναν το δημόσιο με υπαλλήλους. Ήταν συμβατική υποχρέωση τα διόδια στην Άσπρη Άμμο. Όμως ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια. Επίσης, διευκολύνουμε τις τοπικές κοινωνίες που θα περνούν τα διόδια ατελώς. Όλα αυτά είναι δείγματα γραφής για το ποια είναι η κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα του εργοστασίου λιπασμάτων, μιλώντας για ένα μαρτυρικό διάστημα ενάμιση χρόνου, όπου «παλεύαμε για το αυτονόητο».

Παράλληλα, είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η κυβέρνηση παρέμειναν σε έναν σταθερό άξονα για την αποκατάσταση της εργασιακής ανωμαλίας, την κανονικότητα διαχείρισης και την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Κατηγόρησε δε τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας «απέναντί μας είχαμε ένα σύστημα και τη Νέα Δημοκρατία με τους τοπικούς φορείς της, που έκλειναν τα μάτια. Ό,τι πετύχαμε δεν έγινε εύκολα».

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ο κ. Εμμανουηλίδης έκανε αναφορά και στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι υπήρξε ρεκόρ αφίξεων στην περιοχή μας, κάτι που δεν έγινε εξ ουρανού, αλλά είχε να κάνει με την ασφάλεια που έχουν οι τουρίστες εδώ, αλλά και με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, καθώς η χώρα, όπως ανέφερε, αποτελεί νησίδα ασφαλείας. Επίσης, συμπλήρωσε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις, ώστε το τουριστικό ρεύμα να ανεβαίνει συνεχώς στην περιοχή μας. Κάλεσε δε τους παράγοντες του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης να συμπράξουν όλοι μαζί με την κεντρική διοίκηση, στο πλαίσιο της κοινής μοίρας, ώστε να δημιουργηθεί μια Ελλάδα αποκομμένη από τα βάρη του παρελθόντος.

Τέλος, στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογράμμισε ότι το 2018 κάθε μέρα θα είναι και πιο φωτεινή, κάτι για το οποίο προσπαθούν καθημερινά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με κυρίαρχο στόχο να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που έχει πληγεί. Ο κ. Εμμανουηλίδης είπε επίσης ότι τα στοιχεία δείχνουν ύπαρξη προοπτικής για τον τόπο, αλλά κι ότι έχει κερδηθεί το στοίχημα για ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 Από την πλευρά του ο Κώστας Μορφίδης, δήλωσε ότι μετά από επτά μνημονιακά χρόνια, έρχεται το τέλος των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018.

«Απομένει να κλείσει στις 22 Ιανουαρίου η διαπραγμάτευση, να ακολουθήσει η έξοδος στις αγορές για δανεισμό, ώστε να μη χρειαστεί νέο πρόγραμμα και να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Όταν ολοκληρωθούν τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια, θα γίνει το εθνικό, όπου εκεί θα δείξουμε όλες τις αλλαγές και τις νέες κατευθύνσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μορφίδης.

Μιλώντας για τις θετικές εξελίξεις στο εργοστάσιο λιπασμάτων, υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος πείστηκε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα. Επίσης, έκανε λόγο για νίκη των εργαζομένων, ενώ ανέφερε ότι απομένει να φανεί το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

ΣΤΟΝ ΤΑΡ

Για το ζήτημα των διοδίων σημείωσε ότι περιμένει από κάποιους να παραδεχθούν έστω το λάθος τους, για όσα έλεγαν πριν, όταν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περιέγραφαν την πραγματικότητα, ενώ αναφερόμενος στις Τ.Ο.Μ.Υ., είπε ότι τον Ιανουάριο θα τεθούν σε λειτουργία. Επίσης, συμπλήρωσε ότι υπήρξαν συνομιλίες με τον κ. Σπίρτζη για τη σιδηροδρομική Εγνατία και του που βρίσκονται τα πράγματα, ενώ είπε ότι τα έργα στο λιμάνι είναι για την κυβέρνηση προτεραιότητα. Για τη Θάσο ανέφερε ότι λειτουργεί πλέον το ΕΠΑ.Λ., ένα τεράστιο πρόβλημα που λύθηκε, στάθηκε στην έγκριση για τη δημιουργία λιμανιού στα Λιμενάρια, αλλά και στην αναβάθμιση του λιμενικού σταθμού στο νησί, ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είπε ότι υπάρχει πλεόνασμα, από το οποίο πληρώνονται οι πάντες, αλλά κι ότι θα αγοραστεί εξοπλισμός 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στον αγωγό ΤΑΡ, δήλωσε ότι εντός του Ιανουρίου θα γίνει γνωστή μελέτη του Τ.Ε.Ε. στην οποία εξετάζεται η βασιμότητα των ανησυχιών στο δ.δ. Φιλίππων.

«Προφορικά μας είπαν ότι όντως δεν περνά μέσα από την Τύρφη και τηρούνται και τα θέματα ασφαλείας. Μένει να το δούμε και επίσημα», κατέληξε ο κ. Μορφίδης.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *