Κύριο άρθροΟικονομία

«Υπάρχει μια οργή πλέον του μικρού και πολύ μικρού επαγγελματία, εμπόρου, βιοτέχνη, καθώς τα ”ραβασάκια” που έρχονται από την εφορία είναι δυσβάσταχτα», δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας

”Υπάρχει μια οργή πλέον του μικρού και πολύ μικρού επαγγελματία, εμπόρου, βιοτέχνη, καθώς τα ”ραβασάκια” που έρχονται από την εφορία είναι δυσβάσταχτα. Από τον Νοέμβριο, όταν και ψηφίστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, λέγαμε ότι την πραγματική εικόνα θα τη δούμε το καλοκαίρι με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και να που συνέβη”.

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ

”Πραγματικά βλέπουμε υψηλή φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, με πολλούς επαγγελματίες να βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Δυστυχώς υπάρχουν επιχειρήσεις με πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα και λίγα κέρδη. Πολλές φορές ένας επαγγελματίας παίρνει λιγότερα και από έναν εργαζόμενό του. Αυτό το μεταφέραμε πρόσφατα στην Κόρινθο, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, στον υφυπουργό Οικονομικών, τον κ. Δήμα. Του αναφέραμε τις αδικίες αυτού του νομοσχεδίου. Έχουμε μια ομάδα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας που αποτελείται από φοροτέχνες – λογιστές και ήδη έχουμε αποστείλει σχετικά υπομνήματα και παρατηρήσεις”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μάρκος Δέμπας.

ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

”Το καλύτερο θα ήταν να είχε αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο, αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Προσπαθούμε τώρα έστω κι εκ των υστέρων, γιατί ποτέ δεν μας ζητήθηκε η γνώμη μας, να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποιες καταστάσεις. Ευτυχώς απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει μια μισάνοιχτη πόρτα, αυτό μας άφησε τουλάχιστον να εννοηθεί ο υφυπουργός, ότι θα μπορέσουν να διορθώσουν κάποιες αδικίες το επόμενο χρονικό διάστημα και ίσως το φθινόπωρο να ανακοινωθούν αυτές οι αλλαγές, ώστε να μη συνεχιστεί και του χρόνου αυτή η αδικία εις βάρος των  επιχειρήσεών μας. Είναι ένα άδικο νομοσχέδιο, ιδιαίτερα για επιχειρήσεις που πραγματικά αυτή τη στιγμή έχουν σοβαρά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτά που λέμε προς το υπουργείο Οικονομικών θα ακουστούν και θα δούμε αυτές τις διορθώσεις”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.