ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τα Λουτρά Ελευθερών όπως εκτιμά ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας  Χρήστος Γάκης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τα Λουτρά Ελευθερών όπως διαβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 8 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τον κ. Γάκη υπάρχει αισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη του διαγωνισμού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Γάκης «Έχει υπάρξει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής και μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι επειδή είναι από μακριά κατέβασαν τη διακήρυξη από το site έλαβαν πληροφορίες ενώ έχει πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο γραφείο της εταιρείας προκειμένου να παραδοθούν και τα τεύχη της δημοπράτησης του διαγωνισμού οπότε και να είναι  ενήμεροι οι διαγωνιζόμενοι.

Πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Είμαστε αισιόδοξοι ενώ εξ αρχής ήμασταν αισιόδοξοι και περιμένουμε μέχρι τις 8 Νοεμβρίου προκειμένου να κατατεθούν και επίσημα οι προσφορές. Οι προτάσεις έχουν γίνει μόνο προφορικά προς το παρόν, μας έχουν ζητηθεί πληροφορίες και τεύχη από το διαγωνισμό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό. Για αυτό και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον, θα κατατεθούν προτάσεις και θα πάει καλά ο διαγωνισμός».

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ

Αναφορικά με τον αγωγό ΤΑΡ δήλωσε ότι «Τώρα σε ό,τι αφορά τον αγωγό ΤΑΡ όντως την Κυριακή έλαβε χώρα σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρόντων της Δημάρχου Καβάλας, η οποία έκανε και την πρόσκληση για την σύσκεψη αυτή ενώ την Περιφέρεια εκπροσωπούσα εγώ. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης και ήταν και η Οργανωτική Επιτροπή των κατοίκων του πρώην Δήμου Φιλίππων. Έγινε μια συζήτηση σχετικά με τις απόψεις και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και δη των αγροτών. Και αυτό γιατί οι αγρότες αντιδρούν επειδή έχει αρχίσει να περνάει ο αγωγός μέσα από την περιοχή τους.

Το τελικό αποτέλεσμα της σύσκεψη και δέσμευση και των κυβερνητικών βουλευτών ήταν να γίνει μια νέα συνάντηση με τα στελέχη του υπουργείου πια, επίσημα και τεχνικά κλιμάκια και νομικοί σύμβουλοι να παραστούν προκειμένου να ξεκινήσει μια επίσημη συζήτηση προκειμένου να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους και να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να αλλάξει η χάραξη και ο αγωγός να περάσει από μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μέσα από την ορεινή όδευση στην οποία επέμενε και η Περιφέρεια ότι ο αγωγός δηλαδή πρέπει να περάσει από τα ορεινά στη πιο βόρεια όδευση. Και αυτό για να μην ενοχλούνται ούτε οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ούτε και οι κατοικημένες περιοχές.

Η σύσκεψη αυτή στην καβάλα είπαν οι βουλευτές ότι θα γίνει μέχρι αρχές Νοέμβρη προκειμένου και οι κάτοικοι να ικανοποιηθούν και να πάψει να υφίσταται το θέμα αυτό μια και καλή.

Υπάρχουν αντιδράσεις, έχουν γίνει εργασίες από την εταιρεία μάλιστα σε εκτάσεις για τις οποίες οι κάτοικοι δεν έχουν υπογράψει ότι θέλουν να περάσει από εκεί ο αγωγός και έγιναν εκσκαφές χωρίς μάλιστα να υπάρχει η αδειοδότηση των πολιτών. Βέβαια η εταιρεία δικαιολογήθηκε και είπε ότι όλα αυτά έγιναν κατά λάθος μια και οι μηχανικοί της πέρασαν από εκεί λόγω λάθους!!!

Οι αντιδράσεις εμμένουν, η Περιφέρεια εμμένει στην άποψη της ότι δεν πρέπει να περάσει ο αγωγός μέσα από την καλλιεργήσιμη γη και πλέον θα δούμε στην επόμενη σύσκεψη ποιες θα είναι οι απόψεις του υπουργείου. Αυτό θα το δούμε όμως στην επικείμενη σύσκεψη στην οποία πρέπει να είναι παρόντες οι άνθρωποι του υπουργείου προκειμένου να δεσμευτούν άπαντες και εν ενώπιον μας μάλιστα για το πώς σκέφτονται να γίνει η όδευση του αγωγού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *