«Υπάρχει διάθεση να βοηθήσουν το νησί της Θάσου» εκτιμά ο πρώην βουλευτής  Γιάννης Πασχαλίδης

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών και μελισσοκόμων της Θάσου.

Στην συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό κ. Μπόλαρη έλαβε την διαβεβαίωση ότι όσοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν έως το τέλος του έτους.

Όπως τόνισε αρχικά «Όπως κάθε μήνα πηγαίνω μια ημέρα για να δω υπουργεία για θέματα που αφορούν το νομό. Έτσι πήγα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βρήκα τον κ. Μπόλαρη με τον οποίο έχω μια πολύ καλή σχέση.

Ο υφυπουργός κάθε φορά με ακούει με προσοχή και αυτή την φορά με άκουσε για το κυρίαρχο θέμα που του έθεσα, αυτό για τις αποζημιώσεις λόγω της πυρκαγιάς στην Θάσο, Κάηκαν ελαιώνες, έπαθαν ζημιά οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι.

Ο ίδιος μου είπε ότι όσοι μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα αποζημιωθούν μέχρι τέλος του χρόνου ενώ οι πρώτες αποζημιώσεις για τους ελαιώνες θα γίνουν από τα ΠΣΕΑ. Επίσης όσοι κτηνοτρόφοι δεν έχουν βοσκοτόπια μια και αυτά χάθηκαν από την φωτιά, ομοίως θα αποζημιωθούν αφού τα ΠΣΕΑ έχουν έρθει και ξέρουν καλά το όλο θέμα ενώ θα συνεργασθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με αυτό του Περιβάλλοντος».

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Πρόσθεσε δε πως «Θέλουν να βοηθήσουν το νησί. Επίσης υπάρχει θέμα με τη διάθεση και τις ποικιλίες των ακτινιδίων μια και έχουμε ενστάσεις στο νομό με κάποια ποικιλία που δημιουργεί πρόβλημα και προσπάθησα να περάσω τις θέσεις των ακτινοπαραγωγών. Ο υπουργός είπε ότι θα βοηθήσει ενώ για την σταφύλια μου θύμισε αυτό που προτείνει η Ε.Ε. εδώ και καιρό. Τι; Να γίνουν μεγάλες ομάδες ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερες επιδοτήσεις και να μπουν όλοι στο παιχνίδι της ανάπτυξης με το κάνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις και να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη που θέλουν. Αυτό βέβαια πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι οι αγρότες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση