ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Υπάρχει ένας τεράστιος αναβρασμός λόγω του εμπαιγμού της κυβέρνησης που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα», δηλώνει για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Σε τέλμα έχει εισέλθει η αγορά της Καβάλας καθώς η αγοραστική κίνηση είναι υποτονική. Το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι προβληματική.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η εικόνα της αγοράς παραμένει ίδια. Υπάρχει μια τεράστια παγωμάρα παρά τις καιρικές συνθήκες που οφελούν στην αγορά προϊόντων ένδυσης και υπόδησης. Αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερη καθώς την Τετάρτη έχουμε τη μεγάλη κινητοποίηση που είναι οργανωμένη από όλους τους φορείς σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, διότι υπάρχει ένας τεράστιος αναβρασμός λόγω του εμπαιγμού της κυβέρνησης που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα. Φέρνουν ένα νομοσχέδιο που για πρώτη φορά στην ιστορία έχει αναδρομική ισχύ και μάλιστα μήνα Νοέμβριο. Δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό στα χρονικά. Επιπροσθέτως είναι μια κατάσταση που δημιουργείται σε ό,τι έχει να κάνει με το φορο-λογιστικό κομμάτι και τα ξέρουν πολύ καλύτερα οι λογιστές αυτά. Πλέον, με τα τεκμήρια και με τον τρόπο που μεθοδεύεται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γυρνάμε στη δεκαετία του ’90. Παρ’ όλο που έχουμε μπει στην ηλεκτρονική εποχή και ελεγχόμαστε από παντού, γυρνάμε 30 χρόνια πίσω. Αυτό επέλεξαν η κυβέρνηση και τα υπουργεία διότι λένε ότι δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Για να μιλάμε ειλικρινά, τη φοροδιαφυγή να ψάξουν να τη βρούνε στους μεγάλους που όντως μπορούν να φοροδιαφεύγουν και είναι πολύ μεγάλα τα ποσά και όχι στα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα που ακόμη κι αν φοροδιαφεύγουν, το ποσό είναι ελαχιστότατο. Τα μεγάλα ποσά ξέρουν πού θα τα βρούνε αλλά δεν θέλουν να πάνε να τα βρούνε για τους δικούς τους λόγους».
ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Πρόσθεσε ότι «την Τετάρτη έχουμε τη μεγάλη κινητοποίηση εναντίωσης σ’ αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο. Όλα αυτά τα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να ενώσει τόσο κόσμο και τόσους φορείς εναντίον της. Πρώτη φορά είδα όλους τους εκπροσώπους όλων των φορέων στη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Πρώτη φορά είδα και τόση ένταση στο λόγο όλων. Κάποιοι πιστεύουν ακόμη στην κομματική ταυτότητα, αλλά όταν ο τζίρος είναι μηδέν, κανείς δεν κοιτάει το κόμμα. Ποσώς με ενδιαφέρουν τα κόμματα και οι κομματικές ταυτότητες. Ας το καταλάβουν ορισμένοι που προφανώς δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην πραγματική οικονομία και δεν κάνουν ούτε για διαχειριστές σε πολυκατοικία».