Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στην εστίαση ο Θεόδωρος Μακαρίτης

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στον κλάδο της εστίασης στην Καβάλα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Μακαρίτης.

Όπως τόνισε “Ο ιός έχει χτυπήσει τους πάντες και δεν έχει γλυτώσει κανείς από τον ιό. Ο κόσμος έχει φοβηθεί και δεν βγαίνει. Βέβαια οι περισσότεροι συνάδελφοι κρατούν τις αποστάσεις και γενικά προσπαθούμε όλοι στον κλάδο να δημιουργούμε φιλικό περιβάλλον και δη προστατευμένο περιβάλλον αλλά ο κόσμος έχει πολλές επιφυλάξεις πια.

Από μηδέν κρούσματα η περιοχή μας εκτοξεύθηκε οπότε όλοι φυλάγονται. Αλλά δεν έχει και όρεξη ο κόσμος να κάνει κάτι. Η κρίση είναι γενική, οδεύουμε μόνοι χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά και δεν ξέρω τον λόγο που ανοίξαμε τις  επιχειρήσεις μας μετά την πανδημία.

Τα συνεργεία ελέγχων είναι συνέχεια έξω, είτε είναι Εφορία, είτε Υγειονομικό και όλη η εστίαση είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο. Βέβαια όλοι έχουμε πληγεί, συσσωρεύονται υποχρεώσεις και να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε. Φως στο τούνελ δεν φαίνεται, ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Ο κόσμος δεν έχει πια διάθεση, δεν έχει όρεξη.

Εμείς προσπαθούμε με εκδηλώσεις να τους προσεγγίσουμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ξεσηκώσουμε. Η κατάσταση για πολλούς επαγγελματίες της περιοχής μας είναι πολύ δύσκολη. Μας λείπει ο τουρισμός και αυτός φαίνεται πολύ καλά . Ο τουρισμός ήταν πηγή εισοδήματος καλή για εμάς. Όταν είχαμε τουρισμό είχε ζωή, χάσαμε πάνω από 500 κρεβάτια των ξενοδοχείων, τα ενοικιαζόμενα είναι μάλλον άδεια και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.