ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τρία άτομα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, τα δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το ένα βρίσκεται σπίτι του σε καραντίνα

Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται 52χρονος κάτοικος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, ιδιωτικός υπάλληλος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε αρχικά  στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η κατάσταση της υγείας του είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Όπως έγινε γνωστό, ο ασθενής απουσίαζε από την εργασία του λόγω άδειας περισσότερες από 10 ημέρες. Επίσης θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μία 40χρονη υπήκοος Αλβανίας που νοσηλεύεται στο σπίτι της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν 82 ιατρικοί έλεγχοι στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου στα οποία δεν διαγνώστηκε μέχρι στιγμής κρούσμα κορωνοϊού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι ο ιός είναι εδώ και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τις τελευταίες μέρες είχαμε τρία κρούσματα τα οποία μας στεναχωρούν και θα πρέπει να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας ότι ο ιός δεν πέρασε. Είναι μπροστά μας και γι’ αυτό πρέπει να τηρούνται ευλαβικά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μάσκες στους δημόσιους χώρους, αποφυγή συναθροίσεων, ατομική υπευθυνότητα, αποφυγή χειραψιών, αγκαλιών κλπ. Πρέπει να αλλάξουμε πολλές από τις συνήθειές μας.

Τα δύο από τα περιστατικά στο νομό μας έχουν πάει, όπως ορίζει το πρωτόκολλο στο γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και νοσηλεύονται. Το τρίτο περιστατικό, με οδηγίες των γιατρών μας, είναι στο σπίτι του σε καραντίνα. Από πληροφορίες που έχω για την υγεία των δύο στην Αλεξανδρούπολη, είναι σε καλή κατάσταση. Απλά νοσηλεύονται».

ΟΙ ΤΡΕΙΣ «ΘΕΤΙΚΟΙ»

Στη συνέχεια είπε ότι «στις 17 του μήνα έγινε η εισαγωγή της 83χρονης κυρίας για άλλα αίτια και όχι για υποψία ότι έχει κορωνοϊό. Την περασμένη Τετάρτη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γιατί δεν έχουμε εδώ τον κατάλληλο γιατρό –αγγειοχειρούργος συγκεκριμένα- που χρειαζόταν. Εκεί έγινε τεστ κορωνοϊού και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό. Φυσικό ήταν να αναστατωθούμε. Από την παθολογική κλινική που εμπλεκόταν στο περιστατικό, πήραμε απ’ όλους δείγμα, ακόμη και την καθαρίστρια που μπαίνει εκεί. Τα κάναμε όλα, στείλαμε τα δείγματα στην Αλεξανδρούπολη. Στα πρώτα 60 αποτελέσματα δεν είχαμε κανένα θετικό και περιμένουμε τα άλλα 20 περίπου.

Ο 52χρονος εξετάστηκε από τους γιατρούς μας, το αποτέλεσμα του δείγματος βγήκε αμέσως, διαπιστώθηκε θετικός και μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Τα συμπτώματα της 40χρονης είναι ήπια και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της. Είναι Αλβανή υπήκοος που ζει στην Καβάλα, επισκέφθηκε την πατρίδα της και όταν επέστρεψε ένοιωσε ενοχλήσεις και ήρθε στο Νοσοκομείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *