ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Το 3ο Kavala Night City Run πέτυχε τον στόχο του και στον τομέα της φιλανθρωπίας, όπως τονίζει ο Γιάννης Προμούσας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, διοργάνωσε  την Τετάρτη και ώρα 21:15  εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Μονάδας «Στήριξις» (έναντι ακτής Καλαμίτσα),  για τη δωρεά των χρημάτων που μαζεύτηκαν από το φιλανθρωπικό σκοπό του 3ου Kavala Night City Run.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γιάννης Προμούσας.«Κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Φιλάθλων ΑΟΚ, τα έσοδα του φιλανθρωπικού σκοπού του αγώνα προσφέρθηκαν για την υποστήριξη των θεραπευτικών αναγκών παιδιών με ειδικές ανάγκες, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για το 1ο Ειδικό Σχολείο Καβάλας, καθώς και για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Ήταν μια εκδήλωση που έγινε μέσα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης, μια και θέλαμε να εκφράσουμε την στήριξη και την αναγνώρισή μας σε όλο αυτό που κάνει τόσα χρόνια η Στήριξης. Κάτι όμως θα κάνουμε και στις εγκαταστάσεις της EGNATIA AVIATION ώστε εκεί να βραβεύσουμε τους εθελοντές μας. Η εν λόγω εκδήλωση λοιπόν ήταν πολύ σημαντική.

Γιατί με τον τρόπο αυτό δείξαμε ότι τα χρήματα που έδωσε ο κόσμος που έλαβε μέρος στους αγώνες εκτός από μια σειρά κονδυλίων που θα δοθούν για κάποια έξοδα μας θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Και έτσι αποδείχθηκε ότι τα χρήματα υπάρχει μεγάλη διάθεση να δοθούν, πρώτα στο Ειδικό Σχολείο για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και στην Αγία Μαρίνα για την κάλυψη αναγκών του ιδρύματος ενώ το πιο μεγάλο κομμάτι αυτής της προσπάθειας θα πάει στην κάλυψη αναγκών παιδιών με ειδικές ανάγκες» σημείωσε αρχικά.

ΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΝΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ιδρύματος Αγία Μαρίνα και του Ειδικού Σχολείου, οι δε γονείς εκπροσωπήθηκαν από το δικηγόρο Νίκο Σιδηρόπουλο, ο οποίος και παρέλαβε τις δωροεπιταγές.

Εμείς οι διοργανωτές, πέρα από το γεγονός ότι προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στον αθλητισμό και να αναδείξουμε ακόμη και τον τομέα του αθλητικού τουρισμού, συνδυάζουν παράλληλα και το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Πάνω από 3000 άτομα ήταν στην κεντρική πλατεία, ενώ γεροί να είμαστε και να φέρνουμε κόσμο κοντά μας.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πάντως φαίνεται να ξεπερνά τα στενά όρια, αφού το τουρκικό Running Magazine με χιλιάδες αναγνώστες εξέφρασε την επιθυμία να κάνει αφιέρωμα στην Καβάλα. Αν λοιπόν οι προσπάθειες ενταθούν και με τη στήριξη του δήμου, δεν αποκλείεται η διοργάνωση να προσελκύσει ακόμη και τουρίστες – αθλητές από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μετέχουν στον αγώνα. Και όλα αυτά γιατί εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις μια απλή εκδήλωση ή κάτι που σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά δρώμενα. Αν τα αφήναμε έτσι θα ήταν φτωχό. Αν προσδοκάς να φέρεις αθλητές που θα έχουν απλά μπλουζάκια τότε έχεις ένα κόστος. Και δεν γίνονται όλα έτσι απλά. Αν θέλουμε να φέρουμε τουρισμό στην πόλη μας κάτι καλό πρέπει να κάνεις. Και χρήματα δεν δόθηκαν πολλά. Αλλά γενικά πρέπει να βρούμε χορηγούς αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο. Μια αντίστοιχη διοργάνωση στην Αθήνα έχει πολλούς χορηγούς. Θεωρώ ότι κάναμε το καλό και κερδίσαμε τον κόσμο αλλά σαφώς μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε θα πάμε καλά».

ΠΕΡΙ ΑΟΚ

 

Αναφορικά με τις αλλαγές στην ομάδα του  ΑΟΚ  και τον νέο προπονητή και τον βοηθό του ο ίδιος τόνισε ότι «Είναι δύο δικά μας παιδιά αυτά που ήρθαν, αγαπούν την πόλη, την ομάδα, έχουν δεσμούς συγγενικούς στην πόλη μας, σαφώς και είμαστε ευχαριστημένοι. Ο ΑΟΚ είναι ΑΟΚ και πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα και η διοίκηση με την στάση της έδωσε άμεση λύση στο θέμα και σε αυτές τις περιπτώσεις σαφώς και πρέπει να αλλάξεις το τεχνικό τιμ. Αφού η ομάδα δεν προχωρούσε έπρεπε να γίνουν αλλαγές, καλώς έγιναν και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα την Κυριακή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *