Το 2ο Φεστιβάλ VIA EGNATIA  στις 31 Αυγούστου στην παραλία  της Καβάλας

Ως γνωστό, η Περιφέρεια ΑΜΘ διοργανώνει και φέτος το 2ο Φεστιβάλ “VIA EGNATIA” σε ένα “Πολιτιστικό Αντάμωμα” που θα γίνει σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην Καβάλα το αντάμωμα αυτό θα γίνει στην Παραλιακή Ζώνη της πόλης της Καβάλας στις 8.20  η ώρα το βράδυ στις 31 Αυγούστου . Είναι η 4η εκδήλωση συνολικά του φετινού Φεστιβάλ.

Για την διοργάνωση αυτή, χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης κ Θόδωρος Μαρκόπουλος έδωσε στον τοπικό τύπο συνέντευξη τύπου. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της τοπικής εκδήλωσης μας τόνισε ότι θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων :

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης “Ο Λεπενιώτης”, Ο Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας και ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού “Ο Υψηλάντης”.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Όπως ανέφερε «Ξεκινήσαμε το φεστιβάλ  πριν από λίγες μέρες στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων με μεγάλη επιτυχία. Διανεμήθηκαν πάνω από 2000 έντυπα προγράμματα .

Ευχαριστώ τον κόσμο για την ανταπόκριση που έδειξε, την Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας και Θάσου για την συνδιοργάνωση και τα τρία μουσικά σχήματα για την συμμετοχή τους.

Ακολούθως το φεστιβάλ συνεχίζεται στα στενά του Νέστου με εκδηλώσεις μουσικές όπως και ένα σημαντικό αθλητικό μέρος .

Ακολουθεί η 4η εκδήλωση στην πόλη της Καβάλας όπου έγινε αναφορά πιο πάνω.

Καλώ τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν την εκδήλωση που θα γίνει σε ένα τέτοιο σημείο που να έχει απήχηση και τους ανθρώπους που δεν είναι καβαλιώτες αλλά τυχαίνει να βρίσκονται στην Καβάλα και η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Φεστιβάλ VIA EGNATIA προφανώς για την επόμενη χρονιά είναι να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων που δεν θα αφορούν μόνο τους καβαλιώτες αλλά και τους κατοίκους της Περιφέρειας και τους επισκέπτες της».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.