Το 1o ΕΠΑΛ Καβάλας συμμετέχει στο Erasmus+

Το 1o ΕΠΑΛ Καβάλας κατά τη διετία 2016-18 θα συμμετάσχει στην υλοποίηση  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2 – Σχολικές συμπράξεις, με τίτλο “From Science to Art; Robotics Science Center withSTEM-A” και κωδικό εγκεκριμένου σχεδίου 2016-1-TR01-KA201-034571, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ας σημειωθεί ότι το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας την παρούσα σχολική χρονιά συμμετέχει σε τρία εγκεκριμένα προγράμματα Erasmus+ / Δράση ΚΑ2.

Στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας θα  συνεργαστεί με άλλους τρεις ευρωπαϊκούς οργανισμούς από διαφορετικές πόλεις και χώρες της Ευρώπης:

Izmir (Τουρκία)

Naples (Ιταλία)

Bucharest  (Ρουμανία).

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο του να  κάνει τη διδασκαλία πιο ελκυστική, ευχάριστη, δημιουργική και  ενδιαφέρουσα  προς τους μαθητές και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική και αποδοτική με STEM-Aσυνδυάζοντας δηλαδή με τρόπο πρωτοποριακό και καινοτόμο τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας και των Μαθηματικών με την Τέχνη. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές θα  εκπαιδευτούν σε εργαστήρια Ρομποτικής και θα αξιοποιηθούν ενεργητικές και καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι που ενεργοποιούν τους μαθητές βοηθώντας τους να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες.

Στο πλαίσιο λοιπόν του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η 1η διεθνική συνάντηση του προγράμματος κατά το διάστημα από 08 ως 11 Φεβρουαρίου 2017.  Στη συνάντηση συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί – εκπρόσωποι των οργανισμών – εταίρων του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας και έγινε σαφής καθορισμός του πλάνου εργασίας  για την επόμενη διετία.

Η διεθνής αντιπροσωπία παρακολούθησε ένα πλούσιο επιστημονικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, καλωσορίσθηκε θερμά από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Μαρκόπουλο και την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δ. Τσανάκα. Επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο εργαστήριο Ρομποτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Καβάλας από  τον καθηγητή κ. Θ. Παχίδη με την συναίνεση του Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής κ. Ράντου.

Το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας ευχαριστεί όλους τους παραπάνω για τη συμβολή τους στην επιτυχία της συνάντησης.   Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, κατά το διάστημα Απριλίου – Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις στο εξωτερικό όπου θα μεταβούν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας με τους συνοδούς καθηγητές τους.

Τα οφέλη από την υλοποίηση της Σχολικής Σύμπραξης Erasmus+ προσδοκάται  να είναι πολλά για το σχολείο και την τοπική κοινωνία. Το Πρόγραμμα Erasmus+ εξάλλου, δίνοντας στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής και εμπλοκής γονέων, φορέων, δήμου κ.ά. επιδιώκει να φέρει κοντά τους ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.