«Το φετινό ήταν ένα πολύ καλό καλοκαίρι, ελπίζουμε σε καλή συνέχεια» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το φετινό καλοκαίρι στον Δήμο Παγγαίου από πλευράς τουρισμού. Αυτό ανέδειξε το πρόβλημα της ελλείψεις κλινών όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Μποσμπότης.

Στις δηλώσεις του αρχικά τόνισε πως «Πραγματικά το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα πολύ καλό  και αυτό ωφέλησε ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και είδαμε όλοι μας ένα καλοκαίρι που άφησε πολύ ευχάριστες εντυπώσεις σε όλους μας.

Από την άλλη αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ο Δήμος μας γενικά έχει μεγάλη έλλειψη σε κλίνες. Με 60 χιλιόμετρα παραλιών, και μάλιστα από τις καλύτερες της χώρας κατά γενική ομολογία, όπως είναι για παράδειγμα η παραλία της Σαρακήνας, των Αμμολόφων, της Τούζλας και της Ηρακλείτσας συνδυάζονται όμως όλες αυτές οι παραλίες με μια μεγάλη έλλειψη κλινών η οποία πλέον γίνεται ολοφάνερη. Από εκεί και πέρα και για την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, ο Δήμος μας προσπαθεί να κρατά τις παραλίες καθόλα έτοιμες και λειτουργικές, βοηθά και τους επιχειρηματίες. Μάλιστα φέτος είχαμε κάνει και μειώσεις στις χρήσεις των πεζοδρομίων ώστε μέσα στην κρίση να μπορέσουμε να μειώσουμε τις τιμές. Για αυτό και ελπίζουμε και του χρόνου το καλοκαίρι να πάμε εξίσου καλά αν όχι ακόμη καλύτερα».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Πρόσθεσε δε ότι «Τώρα σε ό,τι αφορά την έλλειψη κλινών υπάρχει ένα ενδιαφέρον για νέες κλίνες από επιχειρηματίες, μια και ήδη για την παραλία της Τούζλας έχουμε ένα ενδιαφέρον από τον κ. Κουρτίδη που δραστηριοποιείται στον χώρο των οικοδομών. Ο ίδιος είχε αγοράσει μια έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί και πέρα τα 90 στρέμματα που αγόρασε τα συνδύασε με άλλα στρέμματα 50 στρέμματα  που του παραχώρησε η Διεύθυνση Γεωργίας με την σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Παγγαίου μάλιστα και σχεδιάζεται μια μονάδα χιλίων κλινών μάλιστα.

Ακούγονται πολλά λοιπόν και για μεγάλους επενδυτές, όπως είναι ο Ιβάν Σαββίδης ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για την Αλάνα της Ηρακλείτσας όπως είναι και ο Δήμος που θέλει να αξιοποιήσει μια έκταση μεταξύ του πάρκινγκ της Ηρακλείτσας και της Αλάνας και αυτήν ενδιαφέρεται ο Δήμος να την μετατρέψει σε αξιοποίηση έκταση έστω και αν είναι χαρακτηρισμένη για σχολείο, οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Γενικά θέλουμε και εκεί ξενοδοχείο. Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά είναι γνωστό πως η γραφειοκρατία καθυστερεί πολλά πράγματα και γενικά ο φάκελος επενδύσεων δεν είναι μια εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα.

Αν σκεφτούμε μάλιστα στην Θάσο μια μονάδα που έγινε με Βουλγάρικα κεφάλαια έκανε δέκα χρόνια για να γίνει. Άρα και σήμερα να ξεκινήσει κάτι στο Δήμο Παγγαίου θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, οπότε το πρόβλημα των κλινών στο Δήμο Παγγαίου θα το έχουμε για πολλά χρόνια».

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Τέλος σε ότι ααφορά το κάμπινγκ Τούζλας δήλωσε ότι «Αναφορικά τώρα με το κάμπινγκ της Τούζλας ένα καταπληκτικό κομμάτι που είναι γύρω στα δέκα στρέμματα και που είναι ένα πραγματικά αξιοποιήσιμο μέρος, η προηγούμενη δημοτική αρχή με τα λάθη που έκανε και τα οποία εμείς της τα είχαμε επισημάνει, το οδήγησε τελικά σε μια απραξία και σε τελικό κλείσιμο όπως λειτουργούσε με τον παλιό τρόπο, εμείς το αναδείξαμε, το δημοπρατήσαμε, το εκμισθώσαμε σε έναν αξιόλογο επιχειρηματία ο οποίος μάλιστα έχει υπογράψει και μίσθωση για να πάρει την έκταση στα χέρια τους, μας έχει καταθέσει μάλιστα και εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 100 χιλιάδων ευρώ και ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μπορέσει να λειτουργήσει το κάμπινγκ της Τούζλας το καλοκαίρι του 2018. Βέβαια ο ίδιος ο επενδυτής αισιοδοξεί ότι αν μπορέσει θα προσπαθήσει ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα να το λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2017.

Πρόκειται για μια μονάδα 400 ατόμων οπότε μιλάμε συν 400 διανυκτερεύσεις στην παραλία του Οφρυνίου ένα πολύ καλό μέγεθος δηλαδή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.