Κύριο άρθροΠολιτική

Το Υπουργείο Ναυτιλίας θα ενισχύσει τις λιμενικές υποδομές  στην Καβάλα όπως δήλωσε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε σήμερα  την Καβάλα στο πλαίσιο της ενημέρωσης του για διάφορα ζητήματα και κυρίως για τα 2 μεγάλα λιμάνια της Καβάλας. Ο υπουργός αρχικά επισκέφθηκε το νέο Λιμάνι Φίλιππος Β` και στη συνέχεια το Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας.  Στο Κεντρικό Λιμάνι ενημερώθηκε για τα διάφορα έργα που αφορούν τα 2 λιμάνια και όχι μόνον από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστο Ηλιάδη ενώ και η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα ήταν εκεί για το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού στον Δήμο Καβάλας. Επίσης εκεί ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος με τον οποίο ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε αργότερα στο Διοικητήριο.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Αμέσως μετά  την επιτόπια  επίσκεψη του υπουργού στα 2 λιμάνια ακολούθησε σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας παρουσία όλων των προαναφερθέντων αλλά και του Λιμενάρχη κ. Τσιαλού καθώς και των βουλευτών κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου. Ο κ. Κουρουμπλής είχε μία σύσκεψη με τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Μαρκόπουλο και την δήμαρχο κ. Τσανάκα και στην συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.  Όπως ανέφερε θα ενισχύσουν τις υποδομές στα δύο λιμάνια που επισκέφθηκε ενώ σε ότι αφορά την Ιχθυόσκαλα το Υπουργείο χρηματοδοτεί με 200.000 ευρώ την μελέτη για την επέκταση του Λιμανιού της έτσι ώστε να ελλιμενίζονται εκεί τα αλιευτικά σκάφη και να αποσυμφορηθεί έτσι το Κεντρικό Λιμάνι καβάλας, ένα από τα βασικά αιτήματα του ΟΛΚ.  Επίσης ανέφερε ότι θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίσματα στο λιμάνι ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου θα διευθετήσουν την διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων  από το Λιμάνι της Κεραμωτής. Ανέφερε δε πως θα δοθούν 200.000 ευρώ για την βελτίωση των Λιμανιών της Θάσου ενώ είναι σε συνεννόηση και με τα συναρμόδια υπουργεία για την παραχώρηση των αποθηκών που διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας. Καταληκτικά αναφερόμενος στο αίτημα να καθορίζονται τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου τοπικά από την περιφέρεια και το Λιμεναρχείο ανέφερε ότι διερευνούν την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα τοπικό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα καθορίζει τα δρομολόγια.  Τέλος σε ότι αφορά την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού Καβάλας στον Δήμο καβάλας ανέφερε ότι καθυστέρησε τοπικά το θέμα και θα διευθετηθεί σύντομα.

** Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις που έκανε στο Κεντρικό Λιμάνι ανέφερε ότι θα ενισχυθούν άμεσα οι υποδομές στα μεγάλα Λιμάνια της Καβάλας που θα αλλάξουν την δυναμική τους, ενώ  για το Λιμάνι του Σταυρού στην Χαλκιδική ανέφερε ότι θα το νομιμοποιήσουν για να μην έχει προβλήματα με τις μεταφορές  φορτίων.

Ο υπουργός στο τέλος των δηλώσεων του τόνισε πως οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την ανάπτυξη των Λιμανιών της Καβάλας γίνονται πραγματικότητα κάτι που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για αυτά ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των φορέων της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *