Κύριο άρθροΟικονομία

«Το τέλος της αλιείας θα φέρει ο νέος νόμος» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας   Παράσχος Αγανικόλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ουδέν νεότερο σε ότι αφορά την συνθήκη Natura 2000 και το Θρακικό Πέλαγος, όπου επιχειρείται ένας  περιορισμός  στην αλιεία κάτι που προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  και αλιέας κ. Παράσχος Αγανικόλας.

«Δυστυχώς επί του όλου θέματος δεν έχουμε κάποιο νεώτερο και αυτή η κατάσταση απλά συνεχίζεται. Άλλωστε όλη αυτή η δρομολόγηση της υπόθεσης θα φέρει μεγάλα προβλήματα ακόμη και εξαφάνιση της αλιείας στο Θρακικό Πέλαγος.

Σε όλα τα υπόλοιπα μέρη που μπαίνουν σε ζώνη προστασίας θα έχουμε ανάλογο πρόβλημα. Δεν έσω ενημέρωση για κανένα νεώτερο, απλά βγήκε ένα δελτίο Τύπου από το Σωματείο Μηχανοτρατών Αγίας Ειρήνης όπου και συντάσσεται πλήρως με αυτά που τονίζουμε και εμείς και είναι αλήθεια πως αυτό που μας απασχολεί όλους είναι ότι αν εφαρμοσθεί αυτό το πρόγραμμα τότε πεθαίνει η αλιεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε περίπτωση που ισχύσει τελικά αυτή η νόρμα που προωθούν τότε θα δούμε και το οριστικό τέλος στον χώρο της αλιείας. Και στην Τουρκία από την άλλη που δεν είναι μέλος της Ε.Ε. δεν ισχύει τίποτε  οπότε όλοι θα φύγουν προς τα εκεί για να κρατήσουν την επιχείρησή τους» σημείωσε αρχικά.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόσθεσε πάντως ότι «Το ότι χρειάζεται να προστατευθούν τα ψάρια στο Αιγαίο είναι ζητούμενο αλλά αυτό γίνεται με διαχείριση και όχι με απαγόρευση. Και αυτό το τόνισα και πριν. Πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι, ο υπουργός, οι ιχθυολόγοι αλλά και συνάδελφοι μας για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε έτσι απλά απαγορεύσεις και να μην επιτρέπουμε αλίευση σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων όταν όλοι δραστηριοποιούνται στα 7 ναυτικά μίλια. Όταν βγαίνεις λοιπόν και μειώνεις τη δυνατότητα αλιείας στο 70% τότε θα έχεις πρόβλημα και μοιραία αρχίζω να σκέφτομαι άλλα πράγματα και βλέπω ότι τελικά χτυπούν την αλιεία. Γιατί η χώρα μας στηρίζεται στο λάδι και στο ψάρι. Αλλά και ο υπουργός θέλει να μας περάσει κάτι που θα φέρει ζημιά στον κλάδο μας και θα σημάνει εξαφάνιση του επαγγέλματος και όχι μόνο αυτού αλλά και όλων των άλλων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την αλιεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *