«Το σωστό είναι να κάνουμε τώρα μια προκήρυξη καλλιτεχνικού διευθυντή προς όφελος του ΔΗΠΕΘΕ και όλα να κυλήσουν με πλήρη διαφάνεια» δηλώνει ο Μάκης Παπαδόπουλος

Την επέκταση της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γκόνη καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε αρχικά «Υπήρχε μια ανανέωση της σύμβασης με τον καλλιτεχνικό διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Υπήρχε ένα συμβόλαιο τριετές και μετά υπήρξε απόφαση για ανανέωση της σύμβασης. Τώρα ξαναέρχεται νέα παράταση της σύμβασης του, βάσει νόμου όμως από την στιγμή που λήγει η σύμβαση θα έπρεπε να πάμε σε παράταση ή σε νέα προκήρυξη; Τέλος Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση του κ. Γκόνη και κανονικά θα έπρεπε   να γίνει νέα προκήρυξη προκειμένου να συμμετέχουν όποιοι θέλουν, ακόμη και ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής ώστε να γίνει μια αξιοκρατική και με διαφάνεια διαδικασία προς όφελος και του ΔΗΠΕΘΕ και φυσικά όλου του Δήμου Καβάλας.

Δυστυχώς όμως και πάλι βλέπουμε μια πολιτική απόφαση η οποία με ένα οριακό τρυκ νομιμότητας δίδει παράταση στην θητεία του κ. Γκόνη για άλλους έξι μήνες. Και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό.

Από την στιγμή που μας δίδεται η δυνατότητα να κάνουμε μια νέα προκήρυξη και να πάμε σε νέο διαγωνισμό, εμείς κάνουμε 6μηνη παράταση, η οποία όμως θα λήξει και πάλι πριν τις εκλογές!

 

Να είχε μια έννοια και να μην δίδεται στην επόμενη διοίκηση το δικαίωμα να  κάνει τη δική της επιλογή με την δική της κρίση, με τον σωστό και το διαφανή τρόπο θα το καταλάβαινα. Γιατί έτσι θα διδόταν η δυνατότητα στη νέα διοίκηση να κάνει αυτό που θέλει. Αλλά αφού η σύμβαση λήγει πριν τις εκλογές, πάλι θα πρέπει να γίνει τι;».

ΣΚΟΠΗΜΟΤΗΤΑ

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι αυτή η παράταση απλά έχει μια σκοπιμότητα, πολύ παραπάνω όταν γίνεται σε προεκλογικό χρόνο.

«Το σωστό είναι να κάνουμε τώρα μια προκήρυξη προς όφελος του ΔΗΠΕΘΕ και όλα να κυλήσουν με πλήρη διαφάνεια» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.