Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΒΦΛ εξετάζει τα στοιχεία για την αδειοδότηση της νέας εταιρείας «Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.»

Σε φάση ενημέρωσης βρίσκεται το Σωματείο Εργαζομένων στην ΒΦΛ σε ότι αφορά την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης  Α.Ε., καθώς προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος υπέγραψε την άδεια λειτουργίας  αυτής της νέας εταιρείας , όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Νίκος Βογιατζίδης.  «Για εμάς προέχει το θέμα της νομιμότητας» σημείωσε ο κ. Βογιατζίδης.

Ο κ. Βογιατζίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως « η θέση μας δεν έχει αλλάξει καθώς επιθυμούμε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία προκειμένου να αδειοδοτηθεί μία εταιρεία και από ότι καταλαβαίνω από τα πρώτα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου είναι ότι  είχαμε απόλυτο  δίκιο που φωνάζαμε ότι υπήρξε παρανομία στην προηγούμενη διαδικασία αδειοδότησης  και τώρα λάβαμε τα στοιχεία από την Περιφέρεια και θα εξετάσουμε με βάση ποιών στοιχείων αδειοδοτήθηκε η νέα εταιρεία, θα τα εξετάσουμε και θα τοποθετηθούμε.  Αν  έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα ενώ το υπουργείο Βιομηχανίας ήθελε να ενημερωθεί πριν λάβει άδεια η εταιρεία διότι διαπιστώθηκαν κάποιες παρατυπίες  και αν δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες τότε γίνεται κατανοητό ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που λειτούργει αλλά μιλάμε για άλλες διαδικασίες που παραπέμπουν αλλού».

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ

Στο ερώτημα αν είχαν κάποια επαφή με την Διοίκηση της Βιομηχανίας όπως διέρρευσε, απάντησε ότι «όχι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση με την Διοίκηση ενώ εμείς δεν έχουμε φύγει ποτέ από το τραπέζι του διαλόγου, από αυτό απεχώρησε η εταιρεία προφανώς επειδή δεν αντέχει τον ουσιαστικό διάλογο. Μακάρι να υπάρχει διάθεση της Διοίκησης της εταιρείας να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου αλλά τέτοια διάθεση δεν είδαμε μέχρι στιγμής»

Εξάλλου χθες υπήρξε  μία σύσκεψη  στην Αθήνα  με συναρμόδια υπουργεία για το θέμα της βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων σχετικά με τον τρόπο που αδειοδοτήθηκε η νέα εταιρεία και να εξεταστεί αν έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες  οπόταν  τα νεότερα σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση