ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

«Το συλλαλητήριο είναι ο μόνος δρόμος για να φωνάξουμε ενάντια στα διόδια» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας  Ηλίας Καλανταρίδης

Διακόσιοι εικοσίενας φορείς  και σύλλογοι ενημερώθηκαν και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο το σημερινό για τα διόδια όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε ότι αφορά και το Δημοτικό Συμβούλιο «Σε αυτή την χώρα είναι να απορείς πως για πράγματα για τα οποία δεν θα έπρεπε να συζητάμε παρά να έχουμε μια ομοφωνία και ομοβροντία και να μας ενώνουν την ίδια στιγμή, πως καταφέρνουμε ακόμη και για αυτά τα αυτονόητα ο καθένας να λέει τα δικά του.

Είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω, δεν μπορώ να μπω σε αυτή την λογική. Είναι αυτονόητο ότι όλοι άμεσα στο άκουσμα του καλέσματος θα έπρεπε ενωμένοι να είναι εκεί και να μην υπάρξει δευτερολογία για το οτιδήποτε.

Ακόμη και τις μικροδιαφορές μας  θα έπρεπε να τις αφήσουμε στην άκρη και να κινούμαστε όλοι μαζί. Θα έπρεπε να έχουμε μια εικόνα ενωμένου κόσμου πολιτικής οπότε και ο πολίτης να μην λέει ότι δεν μπορούμε ως πολιτικοί να κινούμαστε όλοι μαζί.

Αυτό συμβαίνει πάντα. Όταν όμως κάτι αφορά όλους μας και ξέρουμε ότι οι επιπτώσεις θα είναι για όλους μας, ας βρούμε το πολιτικό θάρρος επιτέλους να δούμε ποια θα είναι αυτά που συμφωνούμε και όχι αυτά που μας κάνουν είτε τεχνηέντως είτε πραγματικά μας κάνουν να διαφωνούμε,

Γιατί σε αυτή την χώρα ξεκινάμε ανάποδα, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας ότι αυτή η πόλη έχει κουράσει και δεν μπορεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα το κέφι του καθενός. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κραυγαλέα περίπτωση μη λογική».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ

Πρόσθεσε δε πως «Δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό. Είχα επαφές με τους ανθρώπους της Εγνατίας ΟΔΟΥ, είχα επαφές και με τον Αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Τσουρουκίδη, κάναμε πολλά μαζί τους και όμως δεν μας στοιχειοθέτησαν τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά δεν γίνεται άλλα να λέει το υπουργείο, άλλα το ΤΑΙΠΕΔ. Πραγματικά άκρη δεν βγαίνει!

Τώρα αν έχουμε 5000 άτομα στο, σημερινό συλλαλητήριο για ένα κάλεσμα είναι ένα σημαντικό νούμερο. Και αυτό είναι εφικτό. Έγιναν δύο φορές κινητοποιήσεις ήμασταν εκεί οι γνωστοί άγνωστοι και ας μην κρυβόμαστε! Αλλά 700 άτομα δεν είναι η εικόνα μιας πόλης που θέλει να λέει ότι παλεύει και αντιστέκεται στην έλευση των διοδίων όπως έγινε στα προηγούμενα 2 συλλαλητήρια… . Αυτά ήταν τότε τα άτομα και ήταν λίγα.

Αυτή την φορά όμως, από την στιγμή που είμαστε στο κέντρο της πόλης και στο κέντρο του νομού μπορούμε όλοι να προσέλθουμε, να συμμετέχουμε και να πούμε την άποψη μας που πρέπει επιτέλους να ακουσθεί.

Διαφορετικά κανείς δεν θα μας δώσει σημασία. Θεωρώ επομένως ότι έχουμε αυτή την ελπίδα αν έρθουμε όλοι μαζί στο δρόμο. Δοκιμάσαμε και επιστολές, και διαμαρτυρίες στα Δ.Σ. της Εγνατίας. Αλλά πρέπει επιτέλους ο καβαλιώτης να διατρανώσει την αντίθεσή του».

ΠΕΡΙ ΔΣ

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα έγινε εποικοδομητικός διάλογος ενώ επί του σημείου ο Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η τελευταία συνεδρίαση ήταν σωστή, περιεκτική και σύντομη επειδή ο Πρόεδρος του σώματος τήρησε την τάξη.

«Διόδια και η τριμηνιαία κατάσταση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας  απασχόλησαν το σώμα το Δημοτικού Συμβουλίου. Η εικόνα του πρώτου τριμήνου δείχνει ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και μάλιστα μετά από μια μεγάλη αναμόρφωση που είχαμε λόγω τυπογραφικού λάθους. Όλα πηγαίνουν κανονικά. Ξέρουμε που βαδίζουμε, τόνισα που έχουμε «αστοχίες» που έχουν να κάνουν  με έργα και προμήθειες που ξεκινούν τους πρώτους μήνες του χρόνου οπότε το άλλο τρίμηνο θα φανούν καλύτερα τα στοιχεία.

Έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις όμως στα χρήματα που έρχονται για έργα. Η ΣΑΤΑ, 300 εκ δεν ήρθαν. Έχουμε γονείς και διευθυντές που διαμαρτύρονται για τις 300 χιλιάδες για τα σχολεία που δεν ήρθαν. Αυτοί όλοι έχουν δίκιο αλλά αν δεν έρθουν τα χρήματα δεν μπορούν να εξελιχθούν σωστά τα πράγματα.

Το κράτος δεν δικαιολογείται, εμείς όταν έρθουν τα λεφτά, τότε τα βλέπουμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *