«Το ΣΤΗΡΙΖΩ τελείωσε, αλλά υπάρχουν και άλλες κοινωνικές δομές προσφοράς προς τους έχοντες ανάγκη» δηλώνει η Νίκη Ανέστη από την ΠΝΟΗ

Το πρόγραμμα  «Στηρίζω» είναι παρελθόν πλην όμως ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ συνεχίζει να δραστηριοποιείται μέσα από άλλες υπάρχουσες δομές, όπως εξηγεί  το μέλος της ΠΝΟΗ κ. Νίκη Ανέστη.

Σύμφωνα με την ίδια «Το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ τυπικά έληξε 31/10/2016. Πήρε μια παράταση έξι μηνών με κονδύλια από τις δημόσιες δαπάνες, δεν ήταν πλέον ευρωπαϊκό πρόγραμμα και 28 Φεβρουαρίου έληξε πλέον από όσο δείχνουν τα πράγματα οριστικά.

Βέβαια δεν σταματούν τα υπόλοιπα προγράμματα που ήδη τρέχουν μέσα στην χώρα μας και υποστηρίζεται και ο Δήμος μας με αυτές τις δράσεις. Πρώτα από όλα έχουμε το ΤΕΒΑ αυτό που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση και στη διαχείριση της. Επίσης ο Δήμος Καβάλας είναι επικεφαλής εταίρος, η ΠΝΟΗ, ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ αλλά και άλλοι φορείς και από εκεί γίνονται οι διανομές τροφίμων κάθε μήνα.

Έτσι όσοι είναι δικαιούχοι στηρίζονται πολύ ενώ θα ανοίξει πάλι η πλατφόρμα για να γίνουν και νέες αιτήσεις».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Πρόσθεσε δε πως « Τώρα έχουμε και τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και θα δοθεί τον Μάρτιο η πρώτη δόση για όσους έκαναν αίτηση μέσα στον Φεβρουάριο. Όσοι έκαναν αίτηση τον Μάρτιο θα πάρουν την πρώτη δόση τον Απρίλιο.

Παράλληλα υπάρχει και η ΠΝΟΗ που στηρίζει τις 140 οικογένειες της και θα είναι όσο γίνεται παρών στα πράγματα. Και βέβαια δεν σώζεται κανείς με αυτά τα προγράμματα απλά δίδεται μια πρώτη ανακούφιση σε όσους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση