ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Το σημαντικό είναι ότι είδαμε την καλή διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών, Θ. Χατζηχρήστος, για την τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου

Σε τηλεοπτική εκπομπή στην Καβάλα αναλύθηκαν τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου της Καβάλας με την παρουσία δημάρχων, φορέων και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θόδωρος Χατζηχρήστος επεσήμανε ότι η όλη εκπομπή που ήταν πολύωρη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς άπαντες δήλωσαν την στήριξη των επαγγελματιών της Καβάλας την επόμενη ημέρα που επαναλειτουργεί η αγορά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας που έχει ξεκινήσει από το πρώτο κλείσιμο των καταστημάτων ήταν αυτός. Δηλαδή να λειτουργήσουμε μια επικοινωνιακή καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια αφού ξεκινήσει το άνοιγμα της αγορά να ξεκινήσουμε και ενημέρωση από την Ομοσπονδία. Ενημέρωση επίσημη και όσο το δυνατόν από τους αρμόδιους που έχουν ευθύνες για αν μπορέσουμε να ζητήσουμε κι από αυτούς ό,τι το δυνατόν μπορούν να κάνουν. Αυτό έγινε σε μία ζωντανή μαραθώνια εκπομπή 6 ωρών. Μία τηλε-ενημέρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Συμμετείχαν οι δήμαρχοι του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας, πολιτικής προστασίας, από το κομμάτι της υγείας κάποιοι γιατροί κι από την Ομοσπονδία συμμετείχαν πρόεδροι των σωματείων των καφεζυθοπωλών, των εστιατόρων, των φροντιστών, των κυλικείων, των επαγγελματιών της Νέας Περάμου, της Ηρακλείτσας. Πλήθος ανθρώπων άμεσα εμπλεκόμενων. Ζητήσαμε τόσο διευκρινήσεις, όσο και τη βοήθειά τους για αν μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα».

ΔΙΑΘΕΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι είδαμε την καλή διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλουν να στηρίξουν και να βοηθήσουν με όποιο εργαλείο μπορούν τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία. Αυτό για μας αποτελεί δέσμευση και περιμένουμε να γίνει και πράξη για να έχουμε αποτελέσματα που θα βοηθήσουν στην όλη αυτή κατάσταση. Από πλευράς Ομοσπονδίας σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια. Υπάρχουν ήδη σχεδιασμένες δράσεις».

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τέλος επισήμανε ότι «η μέρα που έγινε αυτή η τηλε-ενημέρωση συνέπεσε με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και να νέα μέτρα. Συμπληρώθηκε δηλαδή και με τα νέα μέτρα τα οποία πιστεύω ότι δεν θα είναι μόνο αυτά, θα περιμένουμε κι άλλα στην πορεία. Και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η επιδότηση εργασίας και η μείωση του ΦΠΑ, ήταν βασικά αιτήματα της ΓΕΣΕΒΕ που εκπληρώθηκαν έστω και όσο μπορούσαν από την κυβέρνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *