ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Το Σαββατοκύριακο το Πολιτιστικό διήμερο Θρακιωτών, από την θρακική Εστία Καβάλας

Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το συνέδριο θα ανοίγει τις πύλες τους στις 7 το απόγευμα.   «Όλα είναι έτοιμα για το 10ο Πολιτιστικό μας Διήμερο, με τίτλο αφιέρωμα στην  Κωνσταντινούπολη» όπως δήλωσε  ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας κ.  Νίκος Τσουμπάκης χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, πλαισιωμένος από τους κ.κ. Γιώργο Βασιλειάδη και Νίκο Καραγιαννίδη.Ο κ. Νίκος Τσουμπάκης σχολίασε ότι   «Εμείς έχουμε μια μεγάλη δραστηριότητα και πολύ σημαντική, στις 19  και 20  του μηνός, είναι  το 10ο Πολιτιστικό μας Διήμερο, με τίτλο αφιέρωμα «Κωνσταντινούπολη πόλη της καρδιάς μας».  Μιλάμε για μια σειρά από εκδηλώσεις, για ένα πλούσιο πρόγραμμα. Εμείς έτσι και αλλιώς καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να αγκαλιάσει την εκδήλωση μας μια και μιλάμε για ένα γεμάτο διήμερο και ελπίζουμε να έρθουν πολλοί κοντά μας. Βέβαια στις επτά το βράδυ θα ξεκινήσει στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας η εν λόγω δράση ενώ οι άλλες δράσεις μας θα γίνουν μετά τις 4 Δεκεμβρίου και θα πλησιάζουν τις εορτές των Χριστουγέννων. Στις 20 Δεκεμβρίου μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών θα κάνουμε μια πολύ ωραία εκδήλωση με τίτλο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Ήδη από τώρα προετοιμάζουμε την εκδήλωση αυτή και θα γίνει στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας, ενταγμένη μάλιστα στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Επίσης στις 19 Δεκεμβρίου η Χορωδία της Θρακικής θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Δήμου καβάλας για το Ζάπειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινούπολης».

ΔΥΟ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ο κ.  Τσουμπάκης εξήγησε ότι η εκδήλωση του Σαββατοκύριακου είναι χωρισμένη σε 2 ενότητες. Το Σάββατο ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, πρώην Διευθυντής του Ζωγράφειου Γυμνασίου Κωνσταντινούπολης θα πραγματοποιήσει μία ομιλία και θα παρουσιάσει το πλούσιο φωτογραφικό, υλικό που διαθέτει από την Πόλη.  Επίσης θα εμφανιστεί και το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».

Την  Κυριακή θα υπάρξει  μουσική, χορός και θέατρο και την επιμελήθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης και συμμετέχει ο Σύλλογος Βυζαντινής Μουσικής «Δομέστικοι»  με τον Γρηγόρη Παπαεμανουήλ μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας ενώ συμμετέχουν τα χορευτικά των Ενηλίκων αλλά και τα παιδικά της Θρακικής.  Επίσης θα υπάρχει και μία θεατρική παράσταση που την ανεβάζει η Θρακική, που εξέδωσε και την περιοδική εφημερίδα της.

Η ΘΡΑΚΗ

Ο κ. Βασιλειάδης σχολίασε πως η Κωνσταντινούπολη είναι το διαμάντι της Θράκης ενώ στις εκδηλώσεις όπως είπε θα εμφανιστούν όλα τα χορευτικά της Θρακικής.

Ο κ. Καραγιαννίδης από πλευράς του ευχαρίστησε την εταιρεία Μισσιριάν Καπνά σε φύλλα αλλά και το Κοινωφελές  Ίδρυμα Χαριλάου Κ. Κεραμέως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *