ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το Σάββατο ολοκληρώνεται η διανομή πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα

Το Σάββατο ολοκληρώνεται η διανομή πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος επεσήμανε πως σταδιακά επανέρχεται η κανονικότητα στην κατανάλωση καυσίμων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «πάρα πολλοί καταναλωτές προμηθεύτηκαν πετρέλαιο τέλη Απριλίου που έληγε η περίοδος, που είχε και τις καλύτερες τιμές που έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες, μετά την υπερβολική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί. Ουσιαστικά η περίοδος λήγει το Σάββατο, μετά τη δεύτερη παράταση που δόθηκε. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν σταματήσει τη διανομή πετρελαίου γιατί δεν έχουν περιθώριο από ‘κει και πέρα για διανομή. Οι περισσότεροι καταναλωτές που είχαν τη δυνατότητα έχουν προμηθευτεί ήδη πετρέλαιο. έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το προϊόν είναι καθαρά χρηματιστηριακό γι’ αυτό και είδαμε μία πάρα πολύ χαμηλή τιμή στο τέλος του Απρίλη. Έχει διορθώσει αρκετά η τιμή στις διεθνείς αγορές του αργού πετρελαίου. Πριν περίπου 20-25 μέρες το πετρέλαιο δινόταν κοντά στα 0,70 το λίτρο, το βαρέλι ήταν στα 18 δολάρια. Σήμερα έχει ξεπεράσει τα 35 δολάρια. Έχουμε αυξητικές τάσεις σε όλα τα καύσιμα.

Προμηθεύτηκαν πολλοί καταναλωτές πετρέλαιο αυτές τις μέρες και ήταν πολλοί οι οποίοι είχαν πολλά χρόνια να πάρουν. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς το κράτος, να προχωρήσει άμεσα στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Και το κράτος θα βγει κερδισμένο και τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν. Δεν είναι είδος πολυτελείας το πετρέλαιο για να επιβάλλουν τέτοιον φόρο».

ΠΤΩΣΗ

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση γενικά είπε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο 100% της κατανάλωσης που είχαμε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εξακολουθούμε να είμαστε στο 25%-30% κάτω. Είναι ακόμη πολλά επαγγέλματα που δεν έχουν βγει για δουλειά. Υπάρχει μια στεναχώρια και μια αμφιβολία από τους καταναλωτές και τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα περάσει όσο πιο αναίμακτα γίνεται για να μην έχουμε κάτι δυσάρεστο το φθινόπωρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *