ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το πρόγραμμα Στηρίζω λήγει οριστικά την Δευτέρα

Το πρόγραμμα Στηρίζω λήγει οριστικά την Δευτέρα. Η κ. Νίκη Ανέστη ως μέλος του Συλλόγου ΠΝΟΗ που το διαχειρίζεται έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Ήρθε όντως το 80% της τελευταίας παράτασης αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότησή μας. Βέβαια ήταν πολύ θετικό αυτό διότι οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν τόσο καιρό χωρίς πληρωμή» όπως σημείωσε αρχικά.

Στις 31 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Στηρίζω» και σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Νίκη Ανέστη, την Τρίτη πληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος αφού εκταμιεύθηκε ποσοστό 80% της χρηματοδότησης που αφορούσε στην τελευταία παράταση.  « Άκρως θετική ήταν φυσικά η εξέλιξη, διότι οι 29 απασχολούμενοι πληρώθηκαν τις αμοιβές του τελευταίου 4μηνου, Ιουνίου – Σεπτεμβρίου. Mιλάμε για εργαζομένους που εργάσθηκαν  κανονικά. Βέβαια έχουν αλλάξει κατά διαστήματα και από τον Δημοτικό Λαχανόκηπο όπου άλλαξε η κοινωνική λειτουργός, και από τη δομή του συσσιτίου.  και όλοι αυτοί έφυγαν γιατί αναζήτησαν μια καλύτερη εξέλιξη και τη βρήκαν. Κανείς δεν έφυγε γιατί δεν του άρεσε αυτό που έκανε.

Από το σύνολο των εργαζομένων έχουν κατά διαστήματα αλλάξει οι απασχολούμενοι σε κάποιες από τις κοινωνικές δομές. Και το τονίζω ότι αποχωρήσεις δεν οφείλονταν σε απογοήτευση των απασχολούμενων αλλά κυρίως σε εξεύρεση καλύτερης εργασιακής δυνατότητας. Παρά το γεγονός ότι το «Στηρίζω» ολοκληρώνεται αμετάκλητα στο τέλος του Οκτώβρη, παρόλα αυτά το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του με δεδομένη την εκπεφρασμένη πρόθεση του δήμου Καβάλας»..

ΣΕ ΟΛΕΣ Τις ΔΟΜΕΣ

Πρόσθεσε δ πως «Οι απασχολούμενοι προχωρούν με την απογραφή όσων υπάρχουν εντός του παντοπωλείου, κάτι όμως που συμβαίνει και σε όλες τις υπόλοιπες δομές ενόψει της λήξης του προγράμματος. Επίσης, αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και η ομαλή λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου λόγω της γενναίας στήριξής του από τους αντίστοιχους επιστημονικούς συλλόγους. Ό,τι συντηρηθεί θα πάει στην συνέχιση της δράσης. Δεν θα χρειασθεί να κλείσει. Από εκεί και μετά καταγράφονται πράγματα και αυτά θα παραδοθούν. Εγώ πιστεύω ότι και οι εργαζόμενοι είχαν πει ότι από την πρώτη στιγμή θα δούλευαν και εθελοντικά αν χρειαζόταν κάτι τέτοιο προκειμένου να στηρίξουν τη δομή και την συνέχεια της. Εμείς δεν θα το κλείσουμε ως επικεφαλής εταίρος το όλο σχέδιο. Απλά προχωρούμε σε καταγραφή για να το παραδώσουμε 31 Οκτωβρίου που κλείνει τυπικά το πρόγραμμα.

Πάντως πρέπει να μείνει ανοικτό, όλα τα είδη βέβαια που υπάρχουν μοιράζονται συνεχώς.

Εξαρχής οι απασχολούμενοι του προγράμματος, το οποίο ενισχύθηκε αρκούντως και λόγω εθελοντικής προσφοράς, είχαν διευκρινίσει ότι θα παρέμεναν για διάστημα κάποιων ημερών μετά την ολοκλήρωση του «Στηρίζω». Η μελλοντική λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα περάσει πλέον στην αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας που θα είναι και υπεύθυνος για την εξασφάλιση του υποστηρικτικού προσωπικού. Πρόθεση μας είναι να στηρίξουμε το όλο πρόγραμμα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *