ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή έθεσε στον πρόεδρο του ΟΛΚ Χρήστο Ηλιάδη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα κ. Ηλιάδη συναντήθηκε ο δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος, ο οποίος του έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κεραμωτή από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων που μετακινούνται από τη Θάσο για την Κεραμωτή και προκαλούν φθορές στο οδικό δίκτυο ακόμη και σε οικίες. Ο κ. Ηλιάδης ήταν θετικός στο αίτημα του δημάρχου κυρίως τους θερινούς μήνες και η σκέψη είναι τα δρομολόγια να γίνονται μέσω του Λιμανιού Φίλιππος Β` της Καρβάλης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσομπανόπουλος σημείωσε πως «ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση, ήταν εκεί και οι κάτοικοι της Κεραμωτής και επαγγελματίες. Έγινε στο πρώην δημαρχείο της Κεραμωτής παρουσία και του προέδρου των επαγγελματιών, των αντιδημάρχων, συμβούλων δικών μας, του Λιμενάρχη. Το βασικότερο και αυτό που μας ταλανίζει και για το οποίο θα κατέβω και στην Αθήνα την επόμενη βδομάδα είναι της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή τουλάχιστον τους θερινούς μήνες. Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ηλιάδη, μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση να πάνε από το Φίλιππος Β΄. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο Φίλιππος Β΄ δεν είναι μακριά, κι από κει θα βγουν στην Εγνατία και να φύγουν, δεν επιβαρύνονται με κάτι επιπλέον και θα πρέπει να το δουν σοβαρά κάποιοι. Η κατάσταση είναι τραγική πια το καλοκαίρι, δεν μπορεί να έχουμε ένα τουριστικό μέρος που είναι προορισμός όπως είναι η Κεραμωτή με τόσο σημαντικά καταλύματα που έχουν επενδύσει πολλοί συμπολίτες μας εκεί και να περνάνε σε όλες τις μέρες και ώρες τα βαρέα οχήματα δημιουργώντας και αναστάτωση και προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και από την άλλη να κινδυνεύει η ασφάλεια των συμπολιτών. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν στη θάλασσα από τον Περιφερειακό, υπάρχει ο κόσμος που κινείται ελεύθερα και περνάνε τα οχήματα σε οποιαδήποτε ώρα και μέρα θέλουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, η ανοχή έχει φτάσει στα όριά της για αυτό και το βάλαμε ως θέμα. Το φαινόμενο εντείνεται το καλοκαίρι που υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση, πέρα από τα συχνά φέρρυ που είναι ανά 20λεπτο και δεν μένει άνθρωπος στην Κεραμωτή. Αυτά τα βαρέα οχήματα έχουν καταστρέψει τελείως το οδικό δίκτυο, μας δημιουργούν πολλά προβλήματα και θέματα ασφαλείας, πολλές είναι οι καταγγελίες και συμπολιτών για καταστροφές οικιών πια, οπότε γίνεται κατανοητό ότι θα πρέπει πια να μεριμνήσουν κάποιοι. Ναι μεν να έχει κίνηση και το νησί μας, να δουλέψουν κάποιες επιχειρήσεις, αλλά να σεβαστούμε και κάποιους άλλους ανθρώπους που και αυτοί επιχειρούν στην Κεραμωτή. Εγώ θα κατέβω και στο υπουργείο Ναυτιλίας, θα το απαιτήσω αυτή τη φορά πιο σθεναρά γιατί δεν πάει άλλο, είμαστε πια στην κόκκινη γραμμή. Το ζητάνε οι ίδιοι οι πολίτες και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας».

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε επίσης είναι ποια είναι τα σχέδια του Οργανισμού επειδή διαχειρίζεται το λιμάνι της Κεραμωτής και φυσικά το αντίστοιχο κονδύλι που παίρνει από τους επιχειρηματίες. Θέλουμε λοιπόν μια διαμόρφωση αντίστοιχη εκεί, επιπρόσθετες δηλαδή παρεμβάσεις στο λιμάνι, προκειμένου να γίνει και καλαίσθητο, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης κάποιων ανθρώπων που ασχολούνται με το ψάρεμα. Πήραμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν κάποια έργα άμεσα, με το σημαντικότερο αυτό της ανακατασκευής της γέφυρας που υπάρχει εκεί είναι το σήμα κατατεθέν για την Κεραμωτή. Υπάρχει ένας προϋπολογισμός της τάξης των 800 χιλιάδων, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί αυτό το έργο, νομίζω θα είναι πολύ ευνοϊκό για την περιοχή μας. έγιναν και κουβέντες γενικότερα για την επίλυση θεμάτων που αφορούν το Δήμο Νέστου και τον ΟΛΚ».

ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Τσομπανόπουλου με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο. Όπως σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Νέστου «ζήτησα να τον δω για τα προβλήματα με χιονοπτώσεις, καθώς δεν είχαμε τη βοήθεια που θέλαμε. Επίσης για να προωθήσουμε δυο πολύ σημαντικά έργα για τα οποία έχει μελέτες έτοιμες η ΔΕΥΑΝ κι αφορούν κάποια αντλιοστάσια. Έχουν κατατεθεί οι μελέτες, η χρηματοδότηση είναι του προγράμματος ΑΜΘ. Θέλουμε να ενταχθούμε, τα έργα αυτά θα τονώσουν και την περιοχή και θα λύσουν προβλήματα υδροδότησης, ειδικά στον οικισμό της Κεραμωτής που έχει πολλά προβλήματα το καλοκαίρι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *