Κύριο άρθροΥγεία

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία αυτόνομου Κέντρου Αποκατάστασης έλαβε το Νοσοκομείο Καβάλας από το διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Το «πράσινο φως» έλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας από το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης κ. Στράτο Πλωμαρίτη για τη δημιουργία αυτόνομου Κέντρου Αποκατάστασης. Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καβάλας πήρε ομόφωνη απόφαση να διεκδικήσει την υλοποίηση ενός Κέντρου Αποκατάστασης στα όρια του Νοσοκομείου Καβάλας, εδώ στο οικόπεδο δίπλα σε εμάς και θα είναι αυτό μια μονάδα ουσιαστικά του Νοσοκομείου Καβάλας. Έτσι λοιπόν μετά από αυτήν την απόφαση και προκειμένου να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και της Υγειονομικής Περιφέρειας πήγαμε την Τετάρτη και βρήκαμε τον ίδιο τον κ. Πλωμαρίτη στη Θεσσαλονίκη, τον ενημερώσαμε για τις σκέψεις μας και του καταθέσαμε στοιχεία και αριθμούς που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Ένα δημόσιο λοιπόν Κέντρο Αποκατάστασης εδώ στην Καβάλα στο Νοσοκομείο, που βεβαίως θα καλύπτει και ανάγκες των γύρω νομών. Η τοποθέτηση του κ. Πλωμαρίτη ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και πάρα πολύ θετική κι είναι μαζί μας σε αυτήν την προσπάθεια. Εμείς λοιπόν θα καταθέσουμε το φάκελο στην ΥΠΕ, τη μελέτη μας για το ζήτημα αυτό, θα συγκαταθέσει λοιπόν σε αυτό το εγχείρημα με το όργανά της η ΥΠΕ και στη συνέχεια θα αποσταλεί όλος αυτός ο φάκελος στο υπουργείο προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018. Για αυτό βεβαίως πρέπει να πάμε και να δούμε τον ίδιο τον υπουργό, τον υφυπουργό, τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, προκειμένου να πείσουμε και αυτούς. Δεν είναι εύκολο, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, θα χρειαστεί να μας υποστηρίξει και η τοπική κοινωνία. Εμείς πάντως θα το παλέψουμε και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό το πράγμα. Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, μπορούμε να χτίσουμε στην έκταση αυτή. Συμπληρωματικά θα δημιουργήσουμε και χώρους στάθμευσης».

ΤΟΜΥ

Σχετικά με την ΤΟΜΥ ανέφερε πως «όλα βαίνουν καλώς. Ο εργολάβος έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις δουλειές του. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα δίκτυα τα τηλεφωνικά και τα δίκτυα για τα data στο χώρο αυτό. Θα επιπλώσουμε και τους χώρους, τα διάφορα γραφεία. Περιμένουμε τα υπολογιστικά συστήματα που θα μας στείλει η ΥΠΕ, Θα εγκατασταθούν σήμερα νομίζω (σ.σ. χθες) και τα κλιματιστικά. Οι γιατροί έχουν ήδη επιλεγεί, πέντε θα είναι αυτοί που θα έρθουν γιατί ακούω διάφορα περίεργα πράγματα ότι τάχα ένας θα είναι μόνο γιατρός κι ότι θα δουλεύει κάποιες ώρες μόνο. Σε αυτήν την ΤΟΜΥ θα είναι πέντε γιατροί, γενικοί γιατροί παθολόγοι και παιδίατροι, οι οποίοι θα δουλεύουν σε δύο βάρδιες, το πρωί και το απόγευμα και θα υπάρχει και διοικητικό προσωπικό και κοινωνιολόγος ψυχολόγος. Άρα λοιπόν θα στήσουμε μία καθώς πρέπει Τοπική Μονάδα Υγείας η οποία θα καλύψει απίστευτες ανάγκες. Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας καλύπτουν ένα πραγματικό κενό και θα προσφέρουν απίστευτες υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *