Το ποσό των 394.775,34 ευρώ δαπανήθηκε από το Δήμο Καβάλας για τη φιλοξενία των προσφύγων όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης

Το ποσό των 394.775,34 ευρώ δαπανήθηκε από το Δήμο Καβάλας για τη φιλοξενία των προσφύγων όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Καλανταρίδης στον απολογισμό που παρέδωσε προς ενημέρωση του ΔΣ.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «είχαμε μια αίσθηση του ποιο είναι το ποσό στο οποίο θα καταλήξουμε, απλώς δεν το ξέραμε με ακρίβεια. Όπως είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό σε όσους μας ρωτούσαν ότι θα κάνουμε έναν απολογισμό, αν και αργήσαμε κι ο λόγος για τον οποίο αργήσαμε δεν έχει να κάνει με το ότι δεν το θέλαμε, γιατί ακούσαμε και κάτι τέτοιο. Απλώς έπρεπε να κλείσει εξ΄ ολοκλήρου αυτή η υπόθεση με ότι είχε να κάνει με τις πληρωμές και όχι μόνο. Με το να σταλούν τα στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να πάρουμε και από κει κάποια χρηματική βοήθεια. Τελειώσαμε λοιπόν, κλείσαμε με την υπόθεση και ουσιαστικά τώρα που είμαστε πανέτοιμοι ερχόμαστε και παρουσιάζουμε με πλήρη ανάλυση τιμολόγιο προς τιμολόγιο, προμηθευτή προς προμηθευτή τι ξοδέψαμε, ποιος ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε να παρέχει τα τρόφιμα, τα νερά, ότι είχε να κάνει με την υγιεινή, τις απολυμάνσεις. Δόθηκε λοιπόν μια πλήρης κατάσταση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βέβαια λόγω του ότι εγώ απουσίαζα για προσωπικούς λόγους από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, στο σημείωμα το οποίο συνόδευε αυτόν τον απολογισμό ενημερώνω ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που βεβαίως θα παραστώ, όποιος χρειάζεται κάποια διευκρίνιση, όποιος έχει κάποια απορία, εκεί θα μπορέσουμε να λύσουμε λοιπόν και το οποιοδήποτε θέμα το οποίο πιθανόν να απασχολεί κάποιον ή κάποιους από την αντιπολίτευση».

90.000 ΕΥΡΩ

Συμπλήρωσε δε πως «είμαστε και στο τελευταίο στάδιο σχετικά με το να πάρουμε αυτά τα περίφημα 90 χιλιάρικα για τα οποία το υπουργείο Εσωτερικών τότε είχε βγάλει κάποιο κονδύλι για να το διαθέσει προς βοήθεια στο Δήμο Καβάλας. Μόνο 90 χιλιάδες δηλαδή έχουμε να παίρνουμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε στείλει και εκεί όλα τα στοιχεία, ζητήθηκε μια διευκρίνιση σε σχέση με ένα τιμολόγιο, δόθηκε και αυτή και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπουν αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό του Δήμου Καβάλας, έτσι ώστε να κλείσει και αυτό το μέτωπο σχετικά με τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης προς το Δήμο Καβάλας. Λοιπόν 90.000 ευρώ έχουμε να παίρνουμε, 390 και κάτι είναι τα συνολικά έξοδα τα οποία κάναμε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε εκείνην την κρίση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη μας και έχω την αίσθηση προς τιμήν μας μόνο καλά σχόλια είχε να πει ο οποιοσδήποτε, δεν άνοιξε μύτη στο Δήμο Καβάλας σε ότι είχε να κάνει με το προσφυγικό, ενώ έχουμε δει και βλέπουμε ακόμα και σήμερα τι γίνεται ανά την Ελλάδα οπουδήποτε υπάρχουν καμπ τα οποία φιλοξενούν πρόσφυγες, μετανάστες ή οτιδήποτε άλλο. Καταφέραμε δηλαδή με την άμεση παρέμβασή μας να διαφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη, που αυτός ήταν ο σκοπός μας, να μην έχει δηλαδή αποτελέσματα δυσμενή αυτό το πέρασμα των προσφύγων από την πόλη μας. Εμείς καταφέραμε να μην έχουμε δυσάρεστα περιστατικά και να πάρουμε τα εύσημα από οποιονδήποτε είδε πώς ακριβώς αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα».

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Ερωτηθείς ο κ. Καλανταρίδης τι θα γίνει με τα υπόλοιπα χρήματα που δαπανήθηκαν, δηλαδή με τις 300 χιλιάδες ευρώ, σημείωσε πως «εν συνεχεία μας είχε ζητηθεί με ένα άλλο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών να δώσουμε στοιχεία σχετικά με το τι χρήματα χρησιμοποιήσαμε για να αποκαταστήσουμε τους χώρους στους οποίους φιλοξενήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, τι χρήματα δαπανήσαμε για να στήσουμε κατάλληλα αυτούς τους χώρους, δώσαμε εμείς βεβαίως όλα αυτά τα στοιχεία κι όχι μόνο αυτά. Γιατί εξηγήσαμε στο υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν κάναμε μόνο αυτά τα έξοδα. Έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς δαπάνησε ο Δήμος Καβάλας. Έχουν δοθεί αυτά τα στοιχεία, ουδέν νεότερο όμως».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση