«Το Νοσοκομείο Καβάλας  μέσω του προγράμματος INTEREG θα ενισχυθεί για τον ιατρικό του εξοπλισμό» δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας   Καρασαββόγλου Αναστάσιος

Το Νοσοκομείο Καβάλας  μέσω του προγράμματος INTEREG θα ενισχυθεί για τον ιατρικό του εξοπλισμό. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας  κ. Καρασαββόγλου Αναστάσιος σε δηλώσεις που έκανε δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός καθώς το ποσό που προβλέπεται είναι της τάξης των 600.000 ευρώ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Με εξοπλισμό αξίας περίπου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας μέσω του προγράμματος Interreg. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της εγκεκριμένης πρότασης, και για αυτό εγκρίθηκε και η πρόταση αυτή  ήταν πως το συγκεκριμένο μέτρο του προγράμματος αφορούσε αποκλειστικά σε εξοπλισμό. Δεν έχει άλλες υπηρεσίες γύρω γύρω. Εμείς θέλουμε μηχανήματα και χρήματα για αυτόν τον εξοπλισμό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της χρηματοδότησης θα δαπανηθεί για εξοπλισμό του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου, ώστε να αγορασθεί ένας φορητός αξονικός τομογράφος κι ένας νευροπλοηγητής. Η προμήθεια των δύο μηχανημάτων θα αναβαθμίσει περαιτέρω το Νευροχειρουργικό Τμήμα του καβαλιώτικου Νοσοκομείου που είναι το μοναδικό της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να προσφέρονται στους ασθενείς ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Η χρηματοδότηση θα δαπανηθεί και για την αγορά δύο σύγχρονων εδρών στο Οδοντιατρικό Τμήμα, ενώ προβλέπεται και η αγορά συστημάτων τηλεϊατρικής για το Ψυχιατρικό Τμήμα προκειμένου να συνδεθεί με τα κέντρα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και να παρέχει πλήρη κάλυψη».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με προσωπικό τριάντα εργαζομένων ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα το Νοσοκομείο στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ο κ. Καρασαββόγλου ανέφερε ότι  « υπεγράφη και η απόφαση για την κάλυψη δύο μόνιμων ιατρικών θέσεων ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Καβάλας. Έρχονται ένας αναισθησιολόγος και ένας ουρολόγος αλλά σαφώς και θέλουμε και άλλο κόσμο».  Επίσης ανέφερε ότι «Αν και λύσεις βρίσκονται σε άλλα  ζητήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκείνο που παραμένει ως μόνιμο πρόβλημα είναι οι ανεπαρκείς θέσεις στάθμευσης στο Νοσοκομείο.. Σύμφωνα ωστόσο με την άποψη μου, το πάρκινγκ δεν είναι το μείζον πρόβλημα σήμερα. Ακόμη κι αν εξασφαλιζόταν επιπλέον χρηματοδότηση δεν  θα την  διέθετα για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης».

Τέλος ανέφερε ότι η  διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε συμφωνία με το Eurotaxi Καβάλας ώστε να μετακινούνται οι εργαζόμενοι, ευκολία που κάποιοι τη χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους. «Να μην έρχονται όλοι με το αυτοκίνητο τους στο Νοσοκομείο καθώς  το σύστημα δουλεύει μερικώς. Βέβαια δεν έχει εξαπλωθεί άλλα κάτι κάνουμε» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση