ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αναμένουν στο Δήμο Θάσου για έργα που αφορούν κυρίως τη διαχείριση του περιβάλλοντος

Στο Δήμο Θάσου αναμένουν να ανοίξει το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για έργα που αφορούν κυρίως το περιβάλλον.  Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πως ρίχνουν μεγάλο βάρος στους Βιολογικούς Καθαρισμούς.

«Ήδη κλείνει το παλιό ΕΣΠΑ και ετοιμάζουμε τις καινούριες προσκλήσεις για τη συνέχιση των μεγάλων έργων που δεν ολοκληρώθηκαν και είναι έργα γέφυρες» σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ και συμπλήρωσε «πήγα στην Αθήνα να δω τι γίνεται, πού βρισκόμαστε, έχουμε ωριμάσει τις μελέτες το προηγούμενο διάστημα και αυτές αφορούν κυρίως όπως και στην πρώτη μου θητεία τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Εννοώ τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, των απορριμμάτων δηλαδή, μια ολοκληρωμένη αντίληψη με ένα μοντέλο που θα γίνεται η διαχείριση όλη μέσα στο πλαίσιο του νησιού το γεωγραφικό. Το επόμενο είναι ότι φτιάχνουμε βιολογικούς αλλά οι βιολογικοί παράγουν λυματολάσπη. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο στοχεύουμε, τη διαχείριση της λυματολάσπης με την ξήρανση και την αδρανοποίηση. Και το άλλο είναι ότι φτιάξαμε στην προηγούμενη θητεία δίκτυα ύδρευσης, όμως εδώ υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση που λέγεται διαρροές. Δηλαδή ένα σύστημα με το οποίο ελέγχουμε κατά πόσο το νερό το οποίο βγαίνει από τη δεξαμενή διοχετεύεται στο 100% και πληρώνεται στο 100%. Έτσι λοιπόν ελέγχουμε και την παράνομη χρήση του νερού, αλλά και ενδεχόμενες ζημιές στο δίκτυο από όπου έχουμε διαρροές. Και μια άλλη σειρά από τέτοιου είδους έργα δίνουμε έμφαση. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρώσουμε έργα υποδομής τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Πάντα οι βιολογικοί, η διαχείριση σκουπιδιών μας ενδιαφέρουν, ξεπεράσαμε τους 100 τόνους συν την ανακύκλωση. Τώρα κοιτάμε να δούμε και τα βιοαποδομήσιμα, κομποστοποιήσεις οτιδήποτε έχει σχέση με τη σύγχρονη αντίληψη διαχείρισης των αποβλήτων».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Σχολιάζοντας ο δήμαρχος Θάσου τα προβλήματα που σχετίζονται με την ύδρευση, σημείωσε πως «έχουμε τόσο πολύ κόσμο που είναι λογικό να φροντίζουμε να μην έχουμε. Τα προβληματάκια είναι για να λύνονται. Όταν υπάρχει ζήτηση τέτοια, τώρα κατ΄ εκτίμηση πρέπει να έχουμε ξεπεράσει τα περσινά νούμερα κατά 20.000 επισκέπτες που είναι μεγάλο νούμερο, όταν πέρσι αριθμήσαμε 800 χιλιάδες επισκέπτες στο τετράμηνο και έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτά τα νούμερα φέτος, η ζήτηση νερού θα είναι αυξημένη. Αυτά τα αντιμετωπίζουμε με κάθε τρόπο. Είτε με νέες γεωτρήσεις, ακόμα και με τις υδροφόρες μας οι οποίες έρχονται να ενισχύσουν τις δεξαμενές και κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν να μη ταλαιπωρηθεί τόσο ο μόνιμος κάτοικος όσο και ο επισκέπτης» τόνισε με έμφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *