ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Το κράτος βοήθησε το Δήμο Θάσου και προχωράμε στην υλοποίηση αναγκαίων δράσεων μετά την φωτιά» δηλώνει ο δήμαρχος Θάσου Κώστα  Χατζηεμμανουήλ

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ για διάφορα θέματα. Ο δήμαρχος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα μας.

«Στην Αθήνα είχα συνάντηση και με τον Αρχηγό  του Γενικού Επιτελείου Στρατού και με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή για να δούμε την συνέχιση των εργασιών που βρισκόμαστε, και τι χρειάζεται ακόμη να γίνει.

Αυτό που μας απασχόλησε εντόνως είναι αυτό που πρέπει να γίνει, το Φράγμα των Μαριών, το ξεμπάζωμα δηλαδή αυτής της τεχνικής λίμνης. Έγινε πρώτα μια συζήτηση με τον Αρχηγό του ΓΕΣ που είπε ότι θα στείλει έναν μηχανικό του στρατού για να δει και να εκτιμήσει το μέγεθος των εργασιών του έργου, το τι μηχανήματα χρειάζονται. Κατόπιν πήγα και στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξασφαλίσω και την χρηματοδότηση αυτών των εργασιών. Οπότε είναι κάτι που είναι ανοικτό. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη αφού η συνάντηση έχει λίγες ημέρες που έγινε.

Εγώ θέλω να πάνε και να εκτιμήσουν οι μηχανικοί του στρατού και να δουν πότε είναι η καλύτερη περίοδος για το ξεμπάζωμα όπως επίσης και τι χρειάζεται, πόσες ημέρες εργασίας, τι μηχανήματα και τι προϋπολογισμό πρέπει να έχουμε.

Για αυτό και πήγα στο υπ. Εσωτερικών ενώ είμαστε σε αναμονή μιας εκτίμησης. Τα μηχανήματα του στρατού έφυγαν μια και κάποια δεν χρειαζόταν κιόλας. Κρατήσαμε για παράδειγμα τις μπουλντόζες που είναι απαραίτητες για τις αντιπυρικές ζώνες. Κρατήσαμε για το Φράγμα την ανάγκη να έρθουν τσάπες με μακρούς βραχίονες. Εξαρτάται από τι εργασίες θα γίνουν και ανάλογα μηχανήματα» σημείωσε αρχικά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά, βγάλαμε εξαιρετική εργασία στο δίκτυο της αντιπλημμυρικής προστασίας και αν προχωρήσουν και τα αντιδιαβρωτικά που έχουν να κάνουν με την μελέτη του Δασαρχείου ύψους 10 εκ. ευρώ με τα δασοπλέγματα και νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετική συνεργασία με ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα.

Εμείς ξέρουμε ότι τίποτε δεν τελειώνει. Εγώ θα ήθελα να μείνει ο στρατός εδώ σε μόνιμη βάση αν γινόταν βέβαια και να κάνουμε συνεχώς εργασίας. Αλλά και την αποχώρησή του δεν την ξέρουμε με βεβαιότητα.

Μιλήσαμε με τον υπ. Εσωτερικών, μας είπαν ότι θα δούμε ανάγκες και κονδύλια και το πρόγραμμα θα συνεχισθεί ίσως και αργότερα ανάλογα μάλιστα με τις καιρικές συνθήκες. Τα χρήματα είναι τα ληξιπρόθεσμα, που έδωσε στο Δήμο μας μια προτεραιότητα με 5 εκ ευρώ περίπου, μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση. Αυτά βέβαια τα οφείλει το κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση απλά εμείς πιέσαμε και πετύχαμε μια προτεραιότητα».

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Επίσης ξέρουμε ότι υπάρχει και κομμάτι κονδυλίων για τις εργασίες αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας, ύψους 1 εκ. ευρώ. Εμείς στείλαμε τιμολόγια 250 χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί προς το παρόν 150 χιλιάδες ευρώ και ο υπουργός ξέρει ότι πρέπει να εγκριθούν περισσότερα χρήματα για να προωθηθούν οι εργασίες και θέλουμε και τα χρήματα στο Δασαρχείο ώστε να προχωρήσουν και από εκεί οι απαραίτητες εργασίες. Γενικά εμείς θέλουμε να έχουμε μια ροή. Δεν είναι απλά βέβαια τα πράγματα. Σκεφτείτε ότι είμαστε εμείς αυτοί που αντιμετωπίζουν τις βλάβες των μηχανημάτων, τα καύσιμα όλες τις ανάγκες που δεν είναι λίγες. Φανταστείτε πόσα μηχανήματα εργάζονται και σε ποιες συνθήκες. Από την πρώτη στιγμή το κράτος στηρίζει το Δήμο Θάσου και εμείς πρέπει από την πλευρά μας να έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικούμε όντας όμως έτοιμοι εκ των προτέρων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *