ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ μέσω προγράμματος στηρίζει τα ΑΜΕΑ

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ θέλοντας να στηρίξει τα ΑΜΕΑ του συμμετέχει σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Η πρόεδρος του Κέντρου κ. Τζαμπαζλή Αναστασία επικοινώνησε με την Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τελικά επετεύχθη η συμμετοχή του Κέντρου σε αυτό το πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε αρχικά “Είχαμε ενδιαφερθεί και είδαμε ένα πρόγραμμα που είχε βγει από τον ΟΑΕΔ και αφορούσε στην πρόσληψη ατόμων. Οι δομές μας είναι αυτές που βοηθούν και άτομα με αναπηρία σε Καβάλα,  Ελευθερούπολη, Ξάνθη και Δράμα.

Όταν βγήκε το πρόγραμμα μας κίνησε το ενδιαφέρον και είπαμε ότι πρέπει εμείς να συμμετέχουμε σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι με λύπη μας διαπιστώσαμε πως τα νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δεν υπήρχαν μέσα στο πρόγραμμα, είχαν εξαιρεθεί και ο σχεδιασμός αφορούσε στον ιδιωτικό τομέα.

Αμέσως επικοινώνησα με την Περιφερειάρχη του ΟΑΕΔ την κ. Πέππα και της είπα ότι υπάρχει ένα θέμα και το συζητήσαμε.  Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού ένα έγγραφο προς τη διεύθυνση του ΟΑΕΔ και τον διοικητή κ.  Πρωτοψάλτη και να του πούμε ότι με τα στοιχεία του κέντρου μας τα οποία τα δώσαμε να τα χρησιμοποιήσει η κ. Πέππα ότι υπάρχει δηλαδή τακτικός οικονομικός απολογισμός και ότι έχουμε ό,τι έχει και μια  ιδιωτική επιχείρηση και πρέπει να εξετάσουμε και το κοινωνικό θέμα και πρόσωπο όλης αυτής της επιχείρησης οπότε όλα αυτά τα ετοιμάσαμε και τα στείλαμε με ολοκληρωμένο φάκελο στην Αθήνα με την παρέμβαση βέβαια της υφυπουργού κ Δόμνας Μιχαηλίδου. Η ίδια άμεσα ενημερώθηκε και στήριξε την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή».

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Υπήρξε μια τροποποίηση από τον ΟΑΕΔ και με πολύ χαρά μας ανακοινώθηκε ότι μπορούμε και εμείς να συμμετέχουμε και θα πάρουν και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της Ελλάδος το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Έτσι εμπράκτως θα δείξουμε ότι στηρίζουμε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εργασία. Μια πολύ θετική εξέλιξη λοιπόν που δίδει τη δυνατότητα να δοθεί το δικαίωμα στην εργασία στα άτομα με αναπηρία». Καταληκτικά ευχήθηκε να έρθουν και άλλα καλύτερα για το Κέντρο  πολύ σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *