ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων με επιστολή του ζητά την απελευθέρωση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα που είναι φυλακισμένος στην Κωνσταντινούπολη

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων με επιστολή του ζητά την απελευθέρωση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα που είναι φυλακισμένος στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννης Βύζικας δήλωσε πως ήταν υποχρέωσή τους να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια.

Αναλυτικά σημείωσε πως «οι ρίζες της οικογένειάς του είναι εδώ. Η οικογένειά του υπήρξε οικογένεια που συνδεόταν με τα καπνά, ήταν ο παππούς του καπνέμπορας. Πέρα απ΄ όλα αυτά είναι μια διεθνής προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που είναι φίλος της Καβάλας που αγαπάει την Καβάλα, ο οποίος πολλές φορές έστελνε ολόκληρα συνεργεία τηλεοράσεων για να διαφημίσουν την Καβάλα στην Τουρκία, σε πολλές εφημερίδες και πολλά σάιτ για να επισκεφθούν αυτήν την όμορφη πόλη. Είναι ένας άνθρωπος δικός μας σε τελική ανάλυση, αλλά παράλληλα όμως είναι και μια διεθνής προσωπικότητα, δεν είναι τυχαίος ο Οσμάν Καβάλα. Δεν είναι τυχαίο ότι 80 ευρωβουλευτές τον στηρίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι πανεπιστήμια από Αμερική, πρόεδροι πανεπιστημίων ξεσηκώθηκαν και ζητάνε να απελευθερωθεί. Είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων. Είναι αυτός που το 2014 πήγε στην Ευρωβουλή και κατέθεσε για τις μειονότητες της Τουρκίας. Πέρα από αυτά είναι ένα ιδρυτικό μέλος και του Ινστιτούτου μας και ξέρει τα πάντα για μας. Βρισκόμασταν σε επαφή, όχι με τον ίδιο βέβαια γιατί δεν επικοινωνεί κανένας πλην το δικηγόρο του και παρακολουθήσαμε το θέμα. Και θεωρήσαμε ότι έπρεπε και εμείς σαν Καβαλιώτες, σαν Έλληνες, να βγάλουμε μια ανακοίνωση. Κι αυτό κάναμε. Τίποτα παραπάνω. Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;

Ερωτηθείς αν υπάρχει ελπίδα να απελευθερωθεί, σημείωσε πως «Αν ήταν στην Ελλάδα θα έλεγα ναι. Κακώς κρατείται. Ζούμε όμως μια γείτονα χώρα, ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργεί, πώς είναι οι θεσμοί εκεί και αν έχουνε αυτό που έχουνε. Δυστυχώς δηλαδή για μας. Αυτά τονίστηκαν και την Πέμπτη από την πολιτική μας ηγεσία, μιλούσαν συνέχεια ότι όλοι θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *