Κύριο άρθροΠολιτική

«Το θέμα των διοδίων δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτική σπέκουλα, ούτε για να ψέγει ο ένας τον άλλον» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου

Δεν έχει αλλάξει η θέση της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας για τα διόδια στην Παράκαμψη σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φιλόσογλου, που σημειώνει ότι η αντίθεση του Δήμου Καβάλας είναι δεδομένη.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να μπορούμε να κατανοούμε τα βασικά. Να συμφωνούμε στα βασικά και να οριοθετούμε τις καταστάσεις. Η αντιμετώπιση της Καβάλας γενικότερα και του δήμου Καβάλας εν προκειμένω στο θέμα των διοδίων, έχει δύο διαστάσεις. Η μία διάσταση είναι η νομική. Εκεί ο δήμος από την πρώτη στιγμή, εγκαίρως ενήργησε, όχι μόνο καταθέτοντας την αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά προχωρώντας και σε κατάθεση αίτησης αναστολής με αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής, δηλαδή αναστολής κάθε είδους εργασίας. Ο φάκελος συμπληρώθηκε όπως προβλέπεται από τις διατάξεις εκ μέρους του δήμου με όλα τα επιπλέον στοιχεία, την Παρασκευή που μας πέρασε και από ‘δω και πέρα είμαστε στα χέρια της δικαιοσύνης εν αναμονή της έκδοσης απόφασης που ή θα μας χορηγήσει προσωρινή διαταγή και θα σταματά κάθε είδους εργασία ή θα την απορρίψει. Αυτό είναι το ένα το κομμάτι. Είμαστε σε αναμονή, για εκείνο το θέμα δεν μπορεί κανείς να μας ψέξει».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Το δεύτερο θέμα αφορά τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι σαν Καβαλιώτες. Θα πρέπει κάποια στιγμή –αυτό δεν το λέω ως άλλοθι- να αναλαμβάνει ο καθένας την ατομική του ευθύνη σε θέματα που δεν είναι στην κυριαρχική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία είτε του δήμου, είτε της περιφέρειας, είτε βουλευτών –να το πω έτσι απλά. Εκεί τι έχει γίνει… Έγιναν δύο αρχικά, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κινητοποιήσεις στο επίμαχο σημείο. Αυτές οι κινητοποιήσεις ήταν μέτριας έντασης και εν συνεχεία συστάθηκε μία οργανωτική Επιτροπή απ’ όλες τις παρατάξεις, η οποία αποφάσισε κάποια πράγματα. Έγινε ένα συλλαλητήριο το οποίο αν θέλετε κατά την άποψή μου μπορεί να μην ήταν ένα συλλαλητήριο των προσδοκιών των περισσοτέρων αλλά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του το γεγονός ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τέτοιου είδους εκδηλώσεις τα τελευταία 8-9 χρόνια και το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα, όπου στήνονται και πλέον διόδια, κανένας δήμος δεν έκανε τέτοιου αντίδραση όπως εμείς, κατά την άποψή μου, σε γενικές γραμμές, ήταν πετυχημένο. Τώρα, θα συνιστούσα -και νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι- ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτική σπέκουλα, ούτε για να ψέγει ο ένας τον άλλον. Εδώ είμαστε, ας καταθέσουν τις προτάσεις τους, να μας πουν τι θέλουν να κάνουμε και να συναποφασίσουμε από κοινού. Δεν πρέπει να έχουμε μόνο άρση, πρέπει να έχουμε και θέση. Δηλαδή, θα τρελαθούμε στο τέλος με την προσπάθεια κάποιων να φορτώσουν τα διόδια στη δήμαρχο Καβάλας. Υπάρχει κι ένα όριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *