Κύριο άρθροΠολιτική

Το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ το θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και συζήτησαν το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.  Απόφαση δεν βγήκε, αλλά διαφάνηκε ότι ο υπουργός θα ξεκινήσει μία συζήτηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας για το θέμα της αλλαγής της όδευσης του αγωγού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «συζητήσαμε μια σειρά από θέματα γύρω από τον αγωγό ΤΑΡ. Η περισσότερη ώρα καταναλώθηκε σε μια ενημέρωση επί θεμάτων που λίγο πολύ τα ξέραμε βέβαια από την αντιπροσωπεία του ΤΑΡ. Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι θα ξεκινήσει μια διαβούλευση με όλους τους φορείς σε επιστημονικό επίπεδο ώστε να βρεθεί μια λύση. Η διαβούλευση αυτή δεν θα είναι μια διαβούλευση όπως σήμερα με την ευθύνη της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας, αλλά θα είναι μια διαβούλευση που ζητήσαμε και η δήμαρχος και εγώ υπό την αιγίδα και την ευθύνη και την πρωτοκαθεδρία του υπουργού. Πλέον τη διαβούλευση δεν την κάνει ο ΤΑΡ, την κάνει ο υπουργός. Αυτό είναι το σημαντικό το οποίο προκύπτει, ελπίζουμε να μπορέσει να υπάρξει μια λύση σε μια βάση καλής προαίρεσης για να μπορέσει να λυθεί το ζήτημα».

ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ερωτηθείς ο κ. Μαρκόπουλος αν η στάση του υπουργού είναι θετική προς την κατεύθυνση αλλαγής όδευσης του αγωγού, ανέφερε πως «ο υπουργός την άποψή του θα την εκφράσει ο ίδιος. Αλλά αυτήν τη στιγμή δεν νομίζω ότι πρέπει εκ των προτέρων να το κάνει αυτό. Δηλαδή αν ήμουν εγώ στη θέση του δεν θα προδιατύπωνα μια άποψη. Εκείνο το οποίο θα έκανα είναι ότι θα περίμενα να μπορέσει να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε είτε με την παρούσα είτε με αλλαγές είτε χωρίς αλλαγές είτε με οποιαδήποτε παράμετρο να μπορέσει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή εκδοχή, γιατί το έργο πρέπει να τελειώσει, είμαστε υπέρ του να γίνει ο αγωγός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *