ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Το θέμα της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το αντικείμενο της σύσκεψης υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια υπό τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για το θέμα της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ κ. Θανάσης Μητρόπουλος δήλωσε πως η συνένωση αυτή είναι προς όφελος και των δύο ιδρυμάτων.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως «έκανε μια πρόσκληση ο κ. Περιφερειάρχης με αντικειμενικό σκοπό να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από μέλη από το ΤΕΙ ΑΜΘ και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προκειμένου να εξετάσουν το ακαδημαϊκό πλεονέκτημα της συνένωσης του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο. Εμείς αμέσως συμφωνήσαμε και μάλιστα έχουμε ήδη στείλει τρία ονόματα στην Περιφέρεια προκειμένου να συμμετέχουν στην επιτροπή. Το Πανεπιστήμιο επιφυλάχθηκε να φέρει το θέμα στα όργανά του και στη Σύγκλητο προκειμένου να πάρει αποφάσεις. Να σημειώσω ότι η πρόταση της επιτροπής αυτής ήταν χρήσιμο και σκόπιμο να προεδρεύσει ο Πρύτανης του Δημοκριτείου ο κ. Τουλουπίδης. Άρα λοιπόν είμαστε στην αναμονή να βγει αυτή η επιτροπή γιατί θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξετάσουμε τα ακαδημαϊκά θέματα που υπάρχουν γύρω από αυτά τα ζητήματα. Για παράδειγμα εμείς δεν βρίσκουμε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτήν την περίοδο ούτε ιδιαίτερα φιλόδοξο το αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο έχει το Πανεπιστήμιο. Δηλαδή εντοπίζεται κυρίως σε ένα νομό στον Έβρο με σχολές που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Θα λέγαμε ότι σωστό θα ήταν το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου να αναφέρεται στην Ανατολική Μακεδονία αυτή τη φορά και στη δημιουργία σχολών στην Καβάλα και στη Δράμα όπου θα οδηγούμεθα σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο 45.000 φοιτητών, θα προστίθεντο άλλα 70 μέλη του ΔΕΠ με πολλές υποδομές με ένα Πανεπιστήμιο το οποίο θα απλωνόταν σε όλες τις πρωτεύουσες της Περιφέρειας ΑΜΘ. Θα έδενε στην κυριολεξία με το Πανεπιστήμιο με τον πιο καλό τρόπο. Αυτά είναι θέματα που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής και περιμένουμε το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί σύμφωνα με την πρόσκληση του Περιφερειάρχη».

ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε πως «από τη συζήτηση που έγινε φαίνεται ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει συνειδητοποιήσει επαρκώς το πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθεί στην Ανατολική Μακεδονία. Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα προβληματίσει και το ίδιο το Πανεπιστήμιο, διότι το να περιχαρακώνεται ή να περιορίζεται μέσα στη Θράκη αυτό θα το οδηγήσει σιγά σιγά σε μία συρρίκνωση. Άρα λοιπόν αν δεν το δουν αυτό το ζητούμενο τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Εμείς λοιπόν είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε να δείξουμε τα επιχειρήματα που θα πρέπει να είναι και προς την Ανατολική Μακεδονία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *