Το θέμα αλλαγής όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το θέμα αλλαγής όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπως το έθεσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αγωγός απειλεί τις ζωές τους αφού διέρχεται μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατοικίες, κι η εταιρία έχει ως μοναδικό επιχείρημα το υψηλό κόστος για τη μη αλλαγή όδευσης. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα υποστήριξε ότι ουδέποτε είχαν τέτοια ενημέρωση από την εταιρία, ενώ ο κ. Αρσονιάδης αναρωτήθηκε γιατί δεν δέχεται η εταιρία τις εναλλακτικές προτάσεις όδευσης του αγωγού από το Σύμβολο Όρος ή βορειοανατολικά των Κρηνίδων ή και ακόμα μέσα από τη θάλασσα. Σημείωσε δε ότι ουσιαστικά η εταιρία δεσμεύει 440 μέτρα γης και αποζημιώνει μόνο για τα 20, τονίζοντας ότι υπάρχουν 48 υπογραφές θιγόμενων δημοτών που θα κινηθούν νομικά εις βάρος της εταιρίας. ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε ότι ο αγωγός θα περάσει πάνω από το πτώμα τους, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έκτρωμα στην περιοχή του Ζυγού, όπου έχει φτάσει μέχρι σήμερα η χάραξη του αγωγού. Η δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει μια σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου και τη συμμετοχή των βουλευτών για το όλο θέμα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γιώργος Γραμμένος ενημέρωσε το Σώμα ότι την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Σώμα για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι επί 2,5 χρόνια είναι στη θέση αυτή, ευχαριστώντας την κ. Τσανάκα που τον πρότεινε και τη στήριξη που είχε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου πριν ελάχιστων συμβούλων. Ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για τη βοήθεια που παρείχαν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία στο κομμάτι των συνεδριάσεων και ζήτησε συγνώμη από τους συμβούλους κ.κ. Βέρρο, Παππά και Παπαδόπουλο για την προσωπική αντιπαράθεση που είχαν πάνω σε θέματα συνεδριάσεων.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ο κ. Γραμμένος ανέφερε ότι θα γινει κι ένας απολογισμός για το προσφυγικό από πλευράς του αντιδημάρχου κ. Καλανταρίδη, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανοίκεια και αισχρή επίθεση που δέχθηκε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου για τη συμμετοχή της στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Γραμμένος έκανε αναφορά στο δημοσίευμα από τοπική εφημερίδα, όπου τεχνηέντως έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι το περίπτερο του ψευδοκράτους ήταν κοντά στη «Δημωφέλεια» κάτι που δεν ίσχυε, όπως και ότι δήθεν φωτογραφήθηκε με τους εκπροσώπους του ψευδοκράτους. Την ίδια ώρα που το ψευδοκράτος συμμετέχει ανελλιπώς στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης αλλά και του Βερολίνου.

ΔΟΪΡΑΝΗΣ

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πεζοδρόμηση που έγινε στο τμήμα της οδού Δοϊράνης μεταξύ των οδών Ομονοίας και Καράνου. Ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως έτσι όπως έχει γίνει ο δρόμος ουσιαστικά δεν είναι πεζόδρομος και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε άτομα με αναπηρίες ενώ είναι γεμάτος με τραπεζοκαθίσματα. Υπενθύμισε ότι αυτός ο δρόμος ήταν εμπορικός εδώ και 100 χρόνια τονίζοντας ότι έχει γίνει ένα έκτρωμα εκεί και ζητώντας αυτός ο δρόμος να ξαναγίνει κανονικός για τη διέλευση οχημάτων. Η κ. Τσανάκα δήλωσε ότι θα το ξαναεξετάσουν το θέμα, τονίζοντας ότι επειδή είναι πεζόδρομος δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να περνάνε αυτοκίνητα! Υπενθυμίζουμε ότι πράγματι αυτή η μικρή λωρίδα του δρόμου ουδέποτε πεζοδρομήθηκε με την έννοια της πλακόστρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση