Το Επιμελητήριο Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων στη Θάσο όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του φορέα Μάρκος Δέμπας

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων στη Θάσο όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας

Στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας σημείωσε πως «πραγματικά μιλάμε για πολύ δυσάρεστη κατάσταση στη Θάσο, πάνω από το μισό του νησιού ουσιαστικά έχει παραδοθεί στις φλόγες. Χώρια την οικολογική και δασική καταστροφή που έχει γίνει, έχουν γίνει δυστυχώς καταστροφές σε σπίτια, σε κάποια μαγαζιά, κυρίως στην περιοχή Αλυκής και Θημωνιάς και ας ελπίσουμε όταν πλέον τελειώσει όλο το κακό και γίνει απολογισμός, να μην έχουμε ανθρώπινες ζωές ούτε κάτι άλλο πιο δυσάρεστο και να μείνουμε απλώς σε αυτήν την καταστροφή. Για την οποία βέβαια θα πρέπει από δω και πέρα να γίνουν αρκετές δράσεις και ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί και το περιβάλλον αλλά και φυσικά και οι ίδιοι οι πολίτες του νησιού. Εμείς ως Επιμελητήριο Καβάλας θεωρούμε ότι είναι ο πνεύμονας ζωής και οικονομικής και κοινωνικής όλου του Νομού Καβάλας. Ως Επιμελητήριο τουλάχιστον αυτό που κάναμε ως μια πρώτη κίνηση ήταν την Κυριακή να μεταφέρουμε κάποια σάντουιτς και νερά στους πυροσβέστες και τα φανταράκια μας που προσπαθούν όλες αυτές τις ημέρες και από δω και πέρα μαζί και με τα τοπικά σωματεία και φορείς της επιχειρηματικότητας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δούμε και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε πιο ουσιαστικό. Και προς τους επαγγελματίες κυρίως που έχουν δει όλο αυτό το διάστημα και έξοδο επισκεπτών, καθώς λόγω της φωτιάς φεύγουν από τη Θάσο δυστυχώς παρόλο που περιμέναμε ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα είναι ένα εξίσου καλό δεκαπενθήμερο, από κει και πέρα πρέπει να δούμε ουσιαστικά πώς θα στηρίξουμε το νησί για να μην έχει άλλες απώλειες. Θα έχουμε επομένως συζητήσεις, θα έχουμε επαφές το συντομότερο δυνατόν, θα δούμε και ως διοίκηση του Επιμελητηρίου ποιες θα είναι οι κινήσεις μας από δω και πέρα».

ΑΠΑΛΛΑΓΗ;

Σχολιάζοντας ο κ. Δέμπας πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να απαλλαγεί το νησί από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ και τον αυξημένο ΦΠΑ, σημείωσε πως «αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την κεντρική διοίκηση. Το ότι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί δίνει τη δυνατότητα για τέτοιες αποφάσεις. Αυτά που ακούγονται και για τον ΕΝΦΙΑ και για τον ΦΠΑ αλλά κυρίως από δω και πέρα για διάφορες κινήσεις σε ότι αφορά την προστασία του νησιού από το επόμενο διάστημα από βροχές και καταιγίδες προκειμένου να μην αποξηλωθεί το φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να είναι κάποια άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και για να μπορέσει φυσικά το νησί να σωθεί και να διατηρηθεί για τα επόμενα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.